Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Hüzzam Makamı
Hüzzam Makamı

Feryad-ı İsyan

Yorum

Feryad-ı İsyan

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

833

Okunma

Feryad-ı İsyan

Yıldızlar karanlıktan istifade tecelli etti,
Şu körpe gönlüm ayın şavkı ile ihtiyar oldu.
Şafak atınca güneş pek ziyade teselli etti,
Bu kahpe ömrüm aynı şarkı ile bahtiyar oldu.

Sevdaya aman vermez sendeki duyguyu erozyonu,
Basmışım sigaramı bahtsız ruhumun kollarına.
İnsana zaman dermez serdeki kaygı enflasyonu,
Asmışım halatımı dar ağacının dallarına.

Sen ki; gözü gönlü semalarda, hatır bilmez canan,
Sendeki güzelliğe kehanet diyorsun, söyleme.
Ben ki; özü sözü nazarında, ateşlerde yanan,
Bendeki yangına ihanet ediyorsun, eyleme.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Feryad-ı isyan Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Feryad-ı isyan şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Feryad-ı İsyan şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL