Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Şaban Aktaş (Homerotik)
Şaban Aktaş (Homerotik)

İNCİRLERE ALA DÜŞTÜ

Yorum

İNCİRLERE ALA DÜŞTÜ

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

1202

Okunma

İNCİRLERE ALA DÜŞTÜ

İNCİRLERE ALA DÜŞTÜ


İncirlere ala düştü, dudağından bal akıyor
Yâr dönülmez yola düştü, gözleri hâlâ bakıyor

Uçup giden incir kuşum, gözlerine tutulmuşum
Hasretinle vurulmuşum, gözlerim yola bakıyor

Çok ağladım gülemedim, yaş gözümde silemedim
Bir araya gelemedim, bak/ışın hâlâ yakıyor

Beyaz incir yüzün gibi, terkedilmez hüzün gibi
Süzülen bal özün gibi, gözlerin bala bakıyor

Sen kahveci güzelimsin, hem ahir hem ezelimsin
Gül yaprağım gazelimsin, gözlerim dala bakıyor

İki beden tek olurdu, sarılır ipek olurdu
Dalda bir çiçek olurdu, gözlerim güle bakıyor

Yüreğimi gizlemedim, hiç böyle çok özlemedim
Gözün sırrın çözemedim, fincanlar fala bakıyor

Şaban Aktaş
12.07.2017

Fotoğraf: Şaban AKTAŞ

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
İncirlere ala düştü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İncirlere ala düştü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNCİRLERE ALA DÜŞTÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL