Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
fransız
fransız

bir bardak okyanus

Yorum

bir bardak okyanus

1

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

1031

Okunma

bir bardak okyanus






kayıktaydık
bir kaşık okyanusta
kaşığın bir kıyısından taa öbür ucuna
kıtalar arası seyahate çıkmıştık
titanik saydığımız
ya da sandığımız kayığımızla
atlantiği transit geçeceğiz sanmıştık

sevdik
bir yudum sevgide
iki dudak arasından dökülen
iki kelimede
destanlar devşirdik aşk hikayemize

küstük bazen
küslük dediğin buz dağı kadar felaketti
sözlerdeki iğneler
derin çatlaklara sebep oluyordu batmaz denilen gemide
suyun tuzu
yaramızı dağlıyor
gemiyi terk etmiyorduk yine de

bir kaşık okyanusa
biri gelip
püff dese kötü nefesiyle
tufan sayıyorduk
ve biz o koca tufanlardan sağ çıkacak kadar
dirençliydik hep

ama sen
romantizm olsun diye açınca kollarını
kayığımızda
dengemiz şaştı ister istemez
..
bu ne
nerden nereyeee..



Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Bir bardak okyanus Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir bardak okyanus şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bir bardak okyanus şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
26.4.2017 10:49:34
Titanik şiir olmuş :))

Sevgilerimle...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL