Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
umutcan58
umutcan58

Aşk-ı hakikat

Yorum

Aşk-ı hakikat

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

674

Okunma

Aşk-ı hakikat



Çekip gitmeyelim hiç düşünmeden
Mülteci düşlerin sevdası olduk
Taşıyalım aşkı hiç üşenmeden
İlahi bir yolda sevgiyi bulduk

Gönül dergahından mahrum eyleme
Gize vakıf oldum cemde söyleme
Mehdi gibi sakın sırra boylama
Aşkın deryasına birlikte daldık

Eylüle düşmesin hazan yelleri
Kimler ne bilir ki yanan gülleri
Hasrete dem vurur gönül dilleri
Bu aşkın özünü Yusuf’tan aldık

Hak nasip eylese vuslat gününü
Miraca düşer mi sevdanın günü
Gerdeksiz geceye kıldık düğünü
Derviş aşkı ile yanan bir kulduk

Sorma beni bende dermansız bir ben
Maksudum bir sevgi bendeki sır sen
Aşkına düşeli yanar canla ten
Hakikat yolunda bu aşkı kıldık

Harut ile marut gökten indiler
Sevenler aşkına sırra sindiler
Caneli vuslatsız Hakka döndüler
Makber dünya imiş bedende solduk


Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Aşk-ı hakikat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk-ı hakikat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşk-ı hakikat şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL