Sahip olduğunuz koşulları değiştirmek için, önce farklı düşünmeye başlayın. norman vincent peale
ılıkyağmurlar
ılıkyağmurlar

...KALEM ERBÂBI...

Yorum

...KALEM ERBÂBI...

( 8 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

2002

Okunma

...KALEM ERBÂBI...

...KALEM ERBÂBI...




Daha gün ağarmamıştı.Dipsiz ,karanlık karanlık,ıslak ıslak çukurlar düşüyor aklıma.Birden nefes nefese kalıyorum.Ben denizde bir yaprak gibi titriyorum.Tek bir gülüşün şimdi yanımda olsa.Hepsi gitmiş. Sende kendini unutturacak kadar uzaktasın.Sesim düşüyor.Ruhum düşüyor.Ter içindeyim.
Sabah…Artık kimsenin oturmadığı babaocağının kapı önü.Geniş bahçemizin yavaş yavaş harabeye dönen,yer yer yamalı betonu üzerindeki uyduruk kilimler,üzerinde biri diğerinin aynısı olmayan dört minder,bir yaslama,Sait Faik Abasıyanık “Son Kuşlar”,Erdal Erçin “Gene Leylâ”, not almak için bloknot,0,5 uçlu tükenmezkalem,neskafesi içilmiş,izi üzerinde büyük kulplu cam bardak,olmazsa olmaz “sineklik” … İtinayla çıkartılmış bir çift terlik.Yer betonunun hemen bitiminde sıralanmış iki leylak,küçük dut,çam ve devasa dut ağacımız.Aşağıya doğru envây çeşit meyve ağaçları:zerdali,elma,ceviz, ayva,kiraz, armut…Bense,kilim üzerindeki minderlerde bir kolum başımın arkasında,duvara yaslı,bir ayağım karnıma çekik,diğeri uzatılmış,gözlük boynumda asılı “Son Kuşlar” 56-57.sayfalarından ayrık karnımın üzerinde.Gözümün önünde gezinen altı tavuk ve görkemli horozu, hareketlerini,hiç durmadan sağa-sola-aşağı-yukarı giden karınca katarlarını,az önce sineklikle vurduğum sineği o minnacık ağzına alıp götürmeye çalışan karıncadaki müthiş gücü seyrederken diğer yandan Keskin’i Keskin yapan,bütün nemi alıp götürüp,gündüzleri bedenimi okşar gibi saran,incitmekten âdeta ürken,ağaç yapraklarıyla sık sık dans etmekten hoşlanan,geceleri ise fırtınalaşan,kısa şort ve askılı bluz ile bahçede oturmamıza izin vermeyen ve buz gibi esen rüzgârı öylesine seviyorum ki…Hele hele haylaz serçeler yok mu,hiç susmak nedir bilmeyen çeneleriyle bir senfoni orkestrasını andırıyorlar.İşte ben bu ilâhi atmosferde kendimden geçercesine,yüzümden eksilmeyen tebessümle okuyor,okuyor,okuyorum.Okuduğum satırlarda,hissettiğim , seyrettiğim bu doyumsuz hâzlarda seni hep yanımda hissediyor ve mesut oluyorum.
Şu Ağustos günü,ayaklarımızın sıcaktan kavrulduğu şu Ağustos günü,
şakır şakır öten bu güzel serçelerde bir gün ötmeyecek,ne acı…
İkinci neskafemi içerken gülümsüyorum;yanaklarıma Keskin rüzgârı esiyor ve beni alıp götürüyor buralardan.
Ve siz dostlar bildiğiniz gibi ben bir kalem erbâbıyım.Yazmalıyım. Kendimce karalamalıyım bir şeyler.Ve yazabilmem için içimdeki aşkın,yerinde duramayan düşünce hürriyetimin,çocuksu sevinçlerimin beni yalnız bırakmaması lâzım.

…………10 ağustos 2016 / Keskin / Dutağacı altı yalnızlıklarım…15:38





Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

...kalem erbâbı... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz ...kalem erbâbı... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
...KALEM ERBÂBI... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
10.9.2017 11:40:46
9 EYLÜL 1922 İZMİRİN KURTULUŞU TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN...

………....................................Saygı ve Selamlar..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL