İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
Ramazan
İleti
Bugün Ramazan ayının; 23. Günü.

Ramazan...
Bende hep; Çocukluğumu, İnancı,
mutluluğu, hüznü, acıyı çağrıştırıyor.
Şöyle ki, daha 11 yaşındayım İlk defa Ramazan Orucu tutuyorum.
Daha önceden rahmetli babaannemin teşvikiyle arada bir oruç tutmuşluğum vardı ama, şimdi gerçekten Ramazan Orucuna başlamıştım.
Ramazan'ın 15. Gününde boğazım ağrıyor, ateşim de çıktık.
Ailem hemen bir telaş, birşeyler var ama, bana pek belli etmemeye çalışıyorlar.
Çünkü, atı ay kadar önce iki kız kardeşim ve mahalleden de bir çok çocuk; "Boğaz ağrısı" (Kuşpalazı) dedikleri bir hastalıktan ölmüştü.
Ve beni yakın ilçedeki sağlık ocağına götürmüşlerdi.
Bir sağlık memurunun müdahalesiyle, basit bir operasyonla, ben ölümden dönmüştüm.
Dolayısıyla o yıl Ramazan Orucunu sonuna kadar tutamamıştım ama, hastalığı atlattıktan son Nisan ayında, o yarım kalan orucumu tamamlamıştım.
(O yıl da, ortalama bugünkü gibi Mart ayında idi.)
Oruç tutan, tutamayan herkesi, Yüce Rabbimiz güzel bir Bayrama ulaştırsın İnşallah...
daha fazla
Henüz yorum yapılmadı.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL