AŞIK TURHAL DİVANI
GAZEL
HÜSNÜNE MEFTUN
Hüseyin TURHAL
Aşık TURHAL Divanına Yolculuk
"Hüsnüne Meftûn" gazelinden aldığınız bu ilk lezzetle, şimdi Aşık TURHAL'ın dizelerinde asıl yolculuğa çıkma vaktidir.
Bu yolculukta;
Beşerî Aşkın...
Gönül meclisinde bir ok ki, cana işler, pek özel, O derin çukurunda saklıdır, binlerce sır, ezel, Baktıkça mest olur can, ne hoştur ki her bir zelzel, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Sanki bir tuzaktır ki, avlar her an bu gönlü, O derin çukurlara düşürür, unutturur her yolu, Bu aşkın nişanıyla, kalmaz ki hüzün, kalmaz çulu, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
O al yanakların üstünde, ne hoştur o küçük yer, Gülünce can alır da, yüzüne nuru yayar, içer, Yusuf'un zindanısın sen, ne hoştur bu güzel keder, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Gözlerin oku dursa da, o tîr-i naz dindirir koru, Aşkın hararetini alır, kalmaz gönlümün kuru, Bu lezzet ki derindir, sığmaz ne bir fani suru, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Ne meclis kurulur ki, o gamze olmasın elde, Dertli gönüllerin muradı, o tatlı yaz yelinde, Yârden gelen her gülüş, ne hoştur ki bu dilde, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Zehri bal eyler o, aşkın kudreti ile canan, O bir damla çukurda saklı, kalbe verir sonsuz bir an, Ne hoş bir lûtfu imiş, bu sevda, bu ferman, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Aşık TURHAL söyler: Âşıkın nişanı sensin, dermanımsın, Bu aşkın hançeriyle yanan, benim de canımsın, O tatlı dudaklarından bir buse, son limanımsın, Gamzen gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.