AŞIK TURHAL DİVANI
GAZEL
HÜSNÜNE MEFTUN
Hüseyin TURHAL
Aşık TURHAL Divanına Yolculuk
"Hüsnüne Meftûn" gazelinden aldığınız bu ilk lezzetle, şimdi Aşık TURHAL'ın dizelerinde asıl yolculuğa çıkma vaktidir.
Bu yolculukta;
Beşerî Aşkın...
Göz meclisinde dizilmiş bir ok ki, cana özel, Her bir teli tîr olur, dertler olur da ezel, Bakışınla derman olur, ne hoştur ki her bir zelzel, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Sanki bir yaydan fırlamış, o ince, o kara müjgan, Gönlüm bir hedef ister, unutturur dünyayı, ferman, Bu aşkın oklarıyla, kalmaz ki hüzün, kalmaz derman, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
O nazlı gözlerinin süsü, o yay kirişi misali, Vurduğu yeri yakar da, kaybolur aklın misali, Her biri bir hançer olmuş, ne hoştur bu aşkın hali, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Güneş yaksa da canı, bu gölge dindirir koru, Aşkın hararetini alır, kalmaz gönlümün kuru, Bu lezzet ki derindir, sığmaz ne bir fani suru, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Ne meclis kurulur ki, o hancer-i siyah olmaz elde, Dertli gönüllerin muradı, bu tatlı rüya yelinde, Yârden gelen her bakış, ne hoştur ki bu dilde, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Zehri bal eyler o, aşkın kudreti ile canan, O bir telin gölgesi, kalbe verir sonsuz bir an, Ne hoş bir lûtfu imiş, bu sevda, bu ferman, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Aşık TURHAL söyler: Âşıkın oku sensin, dermanımsın, Bu aşkın kılıcıyla yanan, benim de canımsın, O tatlı dudaklarından bir yudum, son limanımsın, Kirpiğin gazel ey yâr, dudağın da bir gazel.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.