İyi bir kitap, başka hiçbir şekilde giremeyeceğimiz bir dünyaya girmemizi sağlayan bir sihirli halıdır. caroline gordon

Duru Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Duru" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Duru ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Duru" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Duru ile ilgili " 1827 " şiir aşağıdadır.
Gel sözümü dinle gönül ser olup serhat, ı yorma
Mazlum kulun feryadına dağlar bile selam durur
Bir can sana baş eğmişse merhamet et sille vurma
Mazlum kulun feryadına dağlar bile selam durur

...
Devamını oku »
boğulduğun deniz
düştüğün çukur
yetiştiremediğin çiçek
kırdığın yürek
sözlerde kırdığın ek

...
Devamını oku »
BENİ KAHREDİYOR ,ÜŞÜTÜYOR İCİMDEKİ BU BOŞLUK.
İNSANI ERİTEN BİR HASRET BU SENSİZLİK BU YOKLUK
ARTIK YOK DUVARDAKİ RESMİMİZ
BAKIYORUM BOŞ DURUYOR ÇERCEVE.


...
Devamını oku »
Adını nehirlerden alan mevsim geçişiydi varlığın
İmkânsız düşlere salıncak kurup salınırdım içinde
Geceleri yıldızları izleyerek ısınan çobandım işte
Yalın sözcüklerin kemendini atarak denizlerine


...
Devamını oku »
Al mısın alık mısın?
Ne çırpınıp durursun
Oltada balık mısın ?
FK.

...
Devamını oku »
Güzeller nazsız olmaz
Seni seven o kalbim
İnanki sensiz olmaz

Kalbimden aşknı söküp atamam

...
Devamını oku »
Ama onlar solmuyorlar inatla.
Gün geçtikçe daha çok canlanıyorlar hatta.
Seni beklediğim pencerenin önünde beraber oturuyoruz her gün. Birlikte bakıyoruz o yollara, elimizde fotoğraflar, dertleşiyoruz gözlerimiz doldukça. Hani çiçekler onlarla konuşunca daha canlı olurlarmış ya, belki de o yüzden canlanıyor o da. Belki de bir şeyler anlatmak istiyor gün ışığına. Hep ona bakıyor çünkü, bana da ‘geçecek, düzelecek zamanla’ diye fısıldıyor.
Biliyor musun, geçmiyor zaman sen yokken. Hep duruyor ikimizin eskiden içinde bulunduğumuz dakikalarda. Dakikalar da dakika gibi değil aslında, o kadar yavaş ilerliyor ki. Güldürüyor hep yanımda oldukların. Benimlesin, beraberiz, gülüyoruz. Her şeye, herkese inat sanki. Beni hiçbir zaman tercih etmedin de sevgili, dünyayı karşına alamadın ama güldün ya hep benimle. Şimdi, onlar da yeterli.
Biliyor musun, bu gün yine farklı uyanmadım. Yine içimde aynı acıyla. Aynı yanmayla. Çünkü değişmiyor. Birinin yokluğu, varlığından daha fazla yakar her zaman, tıpkı sana her seferinde söylediğim gibi. Daha çok seviyor musun şimdi? Daha çok özlüyor musun ya da? Ben sanmıyorum ama, öyle dedin, öyle olsun.

...
Devamını oku »
İsim zikredilmez olmuşsa, giden,
Anadolu deyimiyle, " tırganıyla gitmiştir", gerçekten...
Gidene de kalana da vah..!

Düşünüyorum da, kimleri anıyor, anlatıyor,

...
Devamını oku »
Cümleler hazla taşır bağrında billur sesi.
Gümüş soluklu anın tükenmez definesi.
Erguvan mevsiminin zarif asil kuğusu.
Çaya dahil olunca durudan da duru su.


...
Devamını oku »

İlk 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL