Her çocuk sanatçıdır. mühim olan büyüyünce de öyle kalabilmektir. pablo picasso

Can Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Can" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Can ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Can" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Can ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Kar yağarken şakağa gözlerimi sel aldı;
Yazımı kış ettin ya, senin canın sağ olsun.
El uzattın aleme benim elim boş kaldı
Namertleri tuttun ya, senin canın sağ olsun.

...
Devamını oku »
- Can; Gelmek için yan yana,
Gittiğin günden bu yana,
Bir o yana bir bu yana,
Arıyorum yana yana .....

...
Devamını oku »
Gün olur der sinler vur vur inlesin
Yanık yürek, nefsi nasıl gemlesin
Söyle! sebep nedir acep kimlesin
Kestirilmez cana bin bir hamlesin


...
Devamını oku »
Öteleyip nefisleri,
Gelin canlar bir olalım.
Kırıp tenden kafesleri,
Gelin canlar bir olalım.


...
Devamını oku »
İki gözüm çeşme benim
Kalmadı candan sevenim
Benim canım sevdiceğim
***
Sen benim için ezelsin

...
Devamını oku »
Dün kumsalda güneşleniyordum ve kirletiyorum tekrar kendimi sınırlarımı aşarak.Böyle olmalı çünkü yaşamak böyle birşey.Güneş yok bile şimdi hayatımda çünkü metrolara gürültüye ve tartışmalara kiraladım bu gün kendimi ve yapmacık selamlaşmalara.
Kaldırımlarda bahardan başka herşey var ve çantalarda sayfa sayfa gerçekler.Kendimizin kalpazanıyız ve daha sevimli sahteliklerimiz.
İpotekli düşüncelerimiz ve çoğumuz tezgahta avuçlarımız arasında korumaya çalışıyoruz birazımızı.
Bana gerçekliğini gösterme nasılsa onu kendime uyarlarım başkalarıda öyle.İnsan insanın istasyonudur ve yüreğinden bir nehir akar her insanın kelimelerden . Bu gün özlüyorsam seni hala belki bu nehirden.
Hayat düğüm üstüne düğüm atıyor bize ve biz bir ip canbazıyız kendimizde.Düğümlerimizi çözsek de canbazlık yapmalıyız ve sahtekarlık.Kendimize de.

...
Devamını oku »
Gönül penceresini açtı da,
İçeriye temiz ezan girdi.
Kalbindeki taşı, O ilahi cerraha aldırdı da,
Kindarlık sancısı öldü.


...
Devamını oku »
her zaman her yerde savundum seni
canimdan otesin canim turkiyem
yoluna eylerim bedeni ten’i
canimdan otesin canim tukiyem

...
Devamını oku »
İmdadımıza koşmaya hazırdır
Hemşiresi, doktoru, serumu aşkın
Sonbaharımızı som bahar eder
Sarar gönlümüzün yarasını
Ondadır dertlerinin dermanı

...
Devamını oku »

İlk 151 152 153 154 155
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL