Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı. oscar wilde

Ba Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Ba" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Ba ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Ba" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Ba ile ilgili " 77807 " şiir aşağıdadır.

Kıyamam bakmaya solmasın diye
İçine ağlarsın bilmem ki niye
Gönlüme bir çelme takıver diye

...
Devamını oku »
Kapımı çalma bu sene.
Şekerin de, sevincin de, çocuk seslerin de kalsın uzakta.
Benim evimde bayramlık giydireceğim bir oğlum yok artık.
Herkes sabah erkenden uyanacak,
anneler saç tarayacak, yakalar düzeltecek,

...
Devamını oku »
ben bu şehirde her sabah kendi kimsesizliğime, kendi buz kesmiş odama değil, her gün biraz daha derinleşen bir mezara uyanıyorum.
Kimse bana özgürlükten, hür olmaktan bahsetmesin artık;
bu nasıl bir hürriyet ki insanın canı, kanı, ciğerinin köşesi bir sokak ötedeyken kendisi mahşer kadar uzakta, bir başına kalır?
Bizimki bir küskünlük değil, bizimki bütün kolonları üzerime çökmüş, sevdiklerimin sesinin o sessizlik yığınlarının altında boğulduğu, diri diri gömüldüğüm o bitmeyen deprem gibi.
O gün koptu kıyamet; hepsi o sessiz enkazın altında kaldı da bir tek ben sağ çıktım;

...
Devamını oku »
Uyku ile uykusuzluk arasında bir büyük boşluk
Masalara kazınmış çocuksu hayaller
Kalabalık bir sınıfta sessizce oturur umut

Cümleler kurar rüyalarının üstüne

...
Devamını oku »
Cüret, yalnızca cesaret değildir. Cüret, sınırların çizilmiş olduğunu bilip yine de o sınırlara dokunmaktır. Kuralların neden var olduğunu sorgulamaktır. İzin beklemeden yürümek, kapı kapalıysa kapıyı çalmadan itmek, hatta bazen kırmaktır. Dünya, çoğu zaman bu insanlara alan açar. Çünkü düzen, ancak bozulduğunda yeniden kurulur.

Ama cüretin romantik bir maske takması kolaydır. “Sahneyi ateşe vermek” güçlü bir metafordur; insanın içindeki bastırılmış öfkeyi, hırsı ve arzuyu yüceltir. Ne var ki ateş yalnızca karanlığı aydınlatmaz, aynı zamanda yakar. Ağacı kökünden sökmek, meyveyi almak kadar masum değildir. Orada artık sadece bireysel bir kazanım değil, başkalarının kaybı da vardır.


...
Devamını oku »

İman esasında yok böyle,
İnanç sistemimiz yemek oldu.
Hak yaşantımız varsa söyle,

...
Devamını oku »

İman esasında yok böyle,
İnanç sistemimiz yemek oldu.
Hak yaşantımız varsa söyle,

...
Devamını oku »
Kalbimde gizlenen bir iz oldu.
Bir daha dönmeyen o an gibi,
Hatıramda sessizce köz oldu.

Çiçekler açmıyor artık içimde,

...
Devamını oku »
Maymun Gözünü açtı bak, bak,
Seni gidi fitne beynamal,
Maymun sendende kaçtı bak, bak.



...
Devamını oku »
Artık yok!
Kanadı kırılmış kuş gibi uçamıyorum..
Nefessiz kaldım ,boğuluyorum.
Sesini özledim!
Sana ve sevgine duyamadım!

...
Devamını oku »

İlk 224 225 226 227 228 229 230 231 232 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL