Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)

Ay Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Ay" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Ay ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Ay" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Ay ile ilgili " 20813 " şiir aşağıdadır.
Günlerden Salı
Zamanlardan bir öğle vakti;
Oturmuşum koltuğuma gönlüm neşeli,
Seyrediyorum camdan dışarıyı sevinçli
Aynıdır bizim sokağın hep müdavimleri

...
Devamını oku »
Günlerden cumartesi
Yani ayrılığın ertesi
Beklemek ne zordu
Buluşma saati 3'ü
Asil endamınla yolları süslerken

...
Devamını oku »
Kor oldu yüreğimde,
Ayrılık acısı
Dönüp bakamadım,
Kömür karası gözlerine
Başımı eğdim öne,

...
Devamını oku »
ruhum bir yana gider
bedenim bir yana...

iki arada bir derede kalır düşüncelerim
sıkışır kalırım kendi ayrımımda...

...
Devamını oku »
gülkurusu suslar biriktiriyorum
kristal gülüşler
nasıl büyütürüm suretleri aslı olmadan
hep farklı demimde

...
Devamını oku »
Karanlık geceydin nursuz aynalar.
Fark edince birden sizdeki beni,
Yar oldum sizlere yarsız aynalar.

Güller açar iken gönül bağında,

...
Devamını oku »
AYRILIK:
Bir ayrılık vaktiydi; Her yer zifiri karanlık, rüzgar hafiften, teni okşarcasına esiyordu.Bir an zaman durdu.....Dünya durdu....Geceler sustu.
Yürüyen ayaklar ses ve iz vermiyordu.Eller hissedilmiyor, gözler göremiyordu.
Bir ayrılık vaktiydi; Sevenler ve Aşıklar mağrur mağrur ağlıyordu.Birden yer depreşerek titredi, Gök matem yıldızının mehtabına süslendi.Denizler,dalga seslerine gizlendi.Ateşler yanıp,tutuştu.Ay ve güneş yanık seslerini artık izdivada, izdivada kanatırcasına, haykırırcasına söylendi.

...
Devamını oku »
Biriniz hacı oğlu, biriniz hoca kızı.
Dimdik ayaktasınız, benimse bozuk dengem,
Ne güzel yetiştirmiş, yetiştirenler sizi,
Şehitler hürmetine, Rabb’ im bağışla bizi…


...
Devamını oku »
Beklerken yok bir zahmetim
Hatta sen olunca beklediğim
Gaiplere karışıp yekpare hüviyetim
Belini doğrultuyor şairliğim
Cahilliğim

...
Devamını oku »
Bakmaya korkar oldum ürküttü aynalar
Yinede söz geçmedi şu huysuz gönlüme
Sordum aşkın sırrını söylemedi aynalar

Kan kokuyordu sanki gerçeğin yüzü

...
Devamını oku »

İlk 1895 1896 1897 1898 1899 1900 1901 1902 1903 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL