MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Baba Kokusu.
Okan ÖZKAN

Baba Kokusu.



Sensiz ilk sonbaharým.
Ýçimde bir girdap var, çýkamadýðým. Çýkmaya çalýþtýkça içinde kaybolduðum bir girdap. Yüreðime daha fazla dokunan,dokundukça kaðýda yansýyan. Yazdýkça, çaresizce kaderime aðlýyorum. Gelmeyeceðini bile bile umutsuzca, sessizce seni bekliyorum. Sanki batmýþ bir gemiyi, limaným’da beklemek gibi.
Fotoðraflarýna dalmýþým yine farkýnda bile olmadan. O masum bakýþlarýn, o güzel gülümsemen… Sesini çok özlüyorum. Ne çok hayalim vardý seninle yaþanacak. Hiçbirini yapmadan gidiþin dokunuyor ruhuma, kalbime, bakýþýma. Gökyüzü kursaðýmda kalan kokunu kýskanmýþ. Biliyorum zamaný geri alamýyorum, alamam ama yinede bekliyorum. Her þey seni hatýrlatýyor, her þarký sana yazýlmýþ. Ne güneþ doðuyor günlerime ne de gecem aydýnlanýyor. Kan yaþlarýný durduramýyorum içime içime akan, her gece yazdýkça yazýyor, sessizce baðýrýyorum.
Aðla diyorlar, gözlerim doluyor ama aðlayamýyorum. Sesim titriyor, konuþamýyorum. Ýliklerime kadar üþüyorum, ýsýnamýyorum. Gülümseyemiyorum, diþlerimi sýkmaktan.
Soðuðu sevmezdi diyorum, yaðmurda buz gibi topraðýn altýnda.
Karanlýktan korkardý diyorum, gözlerini hiç açmýyor.
Her zaman gülerdi diyorum, dudaklarý kýpýrdamýyor.
Durun diye baðýrýyorum durun, durmuyorlar toprak atmaya devam ediyorlar. Belki kokusu topraða sinmiþtir diye topraðýný öpüp, kokluyorum. Kollarýmdan tutup götürüyorlar senden. Geceleri yalnýzlýðý sevmezdi diyorum, orada yalnýz deðil diyorlar. Beni görmeden uyuyamazdý diyorum, o her gün seninle birlikte diyorlar.
Büyüdükçe anlýyorum dinlediðin türkülerin anlamlarýný baba. Yokluðuna yazdýkça olgunlaþan, sözcüklerim. Belki rüyama gelirsin diye erkenden uyuduðum geceler. Özlemeyi sen öðretin bana. Her aynaya bakýþýmda, gün geçtikçe uzayan sakallarým. Gözlerimden anlaþýlýyor yokluðun. Kalbimde sen, sana gönderdiðim dualar, birde sana yazdýðým satýrlar.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.