MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
Mayalar ve dualar
m-oglu

Mayalar ve dualar


Osmanlý; daha gün yüzüne çýkmadan (devleti kurulmadan) evvel, aslý süt olan yoðurdun, önceden mayalanarak yoðurt olmasý gibi; Þeyh Edebali’nin, hem dualarý ve hem de; Osmanlý’nýn soyunu, daha en baþýnda ve de adeta yukarýdaki yoðurt örneðinde ve ayrýca da, Resulullah (s.a.v.)ýn soyunun, bir kadýn tarafýndan sürdürülmesinde olduðu gibi, sanki; Kayý Boyu’nu, yeni bir Ýslâm imparatorlunaða doðru mayalamak için.. kýzý Malhatun’u; Osman Bey’le evlendirerek, çifte mayalama yapmýþ ve yaptýðý dualarýn ve de temiz ve mübarek soyunun devamý; ANADOLU’yu ebedi, önasya’da ise altý asýr sürecek ve üç kýtada at oynatýp, Akdeniz’i bir göl yapýp, Ýslâm’a hizmet adýna benzersiz bir baþarýya imza atmýþtýr.
Aradan asýrlar geçip de, tarih; huyu gereði bir defa daha tekrar ve tekerrür edince; Þeyh Edabali misalinde olduðu gibi, Soy’u ile olmasa da; dualarý, gözyaþlarý ve hizmetleriyle.. yine bir büyük Zat-ý Muhterem’in, benzersiz bir çile ve ýstýrap timsalinin, yine büyük bir ilim ve edep ehlinin ve de GÜL’ünün son neslin sembolü olan ve kendi ifadesi ile de sadece “DÜZ BÝR ÝNSAN!”ýn, insan ötesi çabalarý ile YÝNE bir defa daha ve YENÝ bir Osmanlý’nýn temelleri atýlmýþ, tohumu filiz vermiþ ve çok yakýnda “GÜNEÞ’in ÇIKMASI!”rýyla da, (Hz.Mehdi’nin zuhuru ile de) baþýný topraktan çýkaracak.. babasý Osmanlý’ya layýk bir evlat olduðunu gösterecek ve yedi düvele de, Dünya’yý dar edecektir…
Çünkü O, ilâhi yazgýsý gereði; adeta günümüzün güncellenmiþ Þeyh Edebali’sidir. Yetiþtirdiði “ALTIN NESÝL”de Kayý Boyu’nun günümüzdeki güncellenmiþ; “HÝZMET CENGAVERLERÝ”dir.
Allah’ým!.. Resulullah (s.a.v.)ýn, LÝVA-ÜL HAMD (þükür) SANCAÐININ ALTINDA ve bu yeni kurtulacak imparatorluðun mayasýný çalan bu cefakâr kulunun yanýnda, beni ve her zaman dua ile andýðým sevdiklerimi ve de bu þiiri okuyup da, bu duaya amin diyenleri de bu duaya dahil edip, bizi hep beraber haþreyle. (amin)

MAYA’lar ve DUA’lar!..

surprizsite.com/SON ÞÝÝRLER
ÞÝÝR NO: 60 *** 17-03-2013

Orhan Bey’in duasý,
Osman Bey’in rüyasý;
Malhatun Sultan ile,
Edebali MAYA’sý!..

Dini Ýslâm, tek derdi,
Çýnar’ý FÝLÝZ verdi;
Fatih, bu soydan geldi,
Maturidi hülyasý!..

Sakarya’dan beslendi,
Ýstanbul’dan seslendi;
Yavuz ile süslendi,
Osmanlý’nýn Kal’asý!..

Kanuni, kanun koydu,
Hin’de, Çin’e duyurdu;
Üç kýtaya buyurdu,
Osmanlý padiþahý!..

Günün Edebali’si!..
Dokur, “HÝZMET halýsý!..”
Elde taþýr atlasý!..
Üstad’ýnýn yoldaþý!..

Uyan, sen de omuz ver,
Þehit ecdadýn, ne der?..
Türk’e büyük müjde’dir,
ÝSLÂM’ýn, “SON DAVA”sý!..
17-03-2013 SAAT: 04:20 Konak/Ýzmir:


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.