MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BAKIRKÖY İLÇESİ
Bakırköy

BAKIRKÖY İLÇESİ


Doðma büyüme Üsküdarlý adamýmdýr. Küçükken Bakýrköy’e 3-4 kez gitmiþtim. Ve sevmiþtim bu þirin ilçeyi. Aklýmda güzel yer edinen nadir bölgelerden biridir Bakýrköy. Aradan yýllar geçmiþ, askerlik, iþ hayatýna atýlma çabalarý derken her þeyi unutmuþum..


Çocukluðumdan beri bir baþtan bir baþa gezmek istedim hep Bakýrköy’ü.. Ama iþlerim nedeni ile hiç gezme fýrsatým olmadý. Bu geziye bir ara niyetlendim. Ana Cadde Ýncirli’den geziye baþladým. Ama her gittiðim yerde farklý anlaþýlmam beni kahretti. Sonunda bu büyük ilçeye evsiz, barksýz girip gezemeyeceðimi anladým. Bu nedenle de gezmekten vazgeçtim. Daha doðrusu vazgeçmek zorunda býrakýldým. Vazgeçmemin bir sebebi de o zamanlar Bakýrköy sokaklarýnda özgürce dolaþan köpeklerdi. Kimi zaman sinirlenir, insanlara saldýrýrlardý. Gece vakti güzel,yeþil bir park beni çekti. Ancak parka sürekli uðrayan agresif köpekler ve gece arada bir yakýnlarýma gelen tinerciler beni bu yolculuktan soðuttu. Bende ’’bu yaþýmda yaptýðým þeye bak yahu? Deli miyim neyim’’ diyerek ertesi sabah ÝETT aracýlýðý ile önce Kabataþ sonra da Üsküdar yapýp eve ulaþtým.


Yine de Bakýrköy’de geçirdiðim süre içerisinde bazý topluluklarý tanýma fýrsatý yakaladým. Geneli göçmen kökenliydi. Selanik ve Bulgaristan göçmenleri.. Ama Roman da yok deðildi hani.. Fakat medeni, görgülü, akýllý insanlardý hepsi.. Bir göçmen teyze bana ’’35 yýldýr bu sokakta oturuyorum, tek bir komþu kavgasý dahi olmadý. Sokaklarýmýz gayet güvenilirdir. Taþýnmak isteyen korkmasýn. Altyapý sorunu da yok bu mahallelerde pek’’ diyordu. Bu arada bu sokak Ýncirli-Baþarý sokaðýdýr. Daha geçen gün gittim, artýk çok deðiþmiþ güzelim sokak..

25-30 yaþýnda bir kadýn ise ’’ Bakýrköy’ün tek sorunu Belediye’nin az yatýrýmý’’ diye çýkýþtý. Sonra sözünü devam ettiremeden bir teyze söze atýldý:

- Nerede Eski Bakýrköy! Þimdi varoþlarýn uðrak mekaný olur ancak.. Eski Bakýrköy, Eski Bakýrköy’üm nerede? Hani o lüks, zengin bölgesi, zengin muhiti? Ne oldu bu yerleþim yerinin deðerine? Kim nasýl vazgeçirdi buranýn güzel bir yer olma fikrinden sizi?

Þikayetlere raðmen güzel yer Bakýrköy.. Tek sorunu bazý sokaklarý çok dar. Ayrýca çýkmaz sokaklar var. Araba ile Bakýrköy’de geziyorsanýz ve çýkmaz sokaklara girerseniz bu sizin açýnýzdan sýkýntý olabilir. Ana cadde Ýncirli’ye çýkmak için bin türlü yol denersiniz.


Ve her sokak baþýnda kediler için mama ve su vardýr. Bunlar her gün tazelenir. Bakýrköy halký kedilere karþý sevgi doludur. Bunun en büyük örneði sokaklardýr.

Daha çok izlenimim var Bakýrköy ve Ýstanbul hakkýnda.. Ancak hepsini yazsam sayfalar yetmez. Ben kýsa kesiyorum. size de iyi günler diliyorum..
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.