MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Gülse Birsel’e Şiir
kod adı mehdi

Gülse Birsel’e Şiir


Gülse Birsel’e Þiir

Bu þiirin yazýlmasýna sebep olan olay Gülse Hanýmýn aþaðýdaki yazýsýdýr.

GÜLSE BÝRSEL’ÝN YAZISI
Gülse Birsel’in ’Ayný fotoðrafta birlikte gülümsemek’ baþlýklý yazýsý þöyleydi: "Ege’de bir çarþýda dolaþýyorum. Girdiðim dükkâna, arkamdan kalabalýk bir grup genç kýz girdi. Sonra da fotoðraf çektirmek için bir sýra yaptýlar. Selfie’ler çektiriyor ve “Dizi yap, onu yap, bunu yap, durmaa!” þeklinde talep ve azarlara maruz kalýyorum. Beni sokaktan gören kapalý bir haným da girdi dükkâna. Yanýma geldi. Genç kýz kalabalýðýndan tam duyamadým ama “Fotoðraf çektiremeyeceðimiz için bari bir öpebilir miyim” gibi bir þey söyledi. “Tabii” dedim, sarýldýk öpüþtük. Ben o hanýmýn, üzerimde þort ve askýlý bir üst olduðu için, hayat tarzý gereði benimle fotoðraf çektirmek istemediðini düþündüm!
Meðer o da, kapalý olduðu için benim onunla fotoðraf çektirmek istemeyeceðimi sanmýþ! Dükkân sahibi, genç kýz kalabalýðýndan uzakta olduðundan, söylenenleri daha net duyduðu için o hanýma “Niye Gülse Haným sizle fotoðraf çektirmek istemesin?” deyince karþýlýklý durumu anladýk! Yani, o kapalý hanýmla þortlu bendeniz, sarýlýp öpüþmekten gayet memnunuz ama ikimiz de diðerinin, kendi çevresine karþý bu samimiyetin hesabýný veremeyeceðini
düþünüyoruz! Üstelik, ikimiz de kibarlýkta öyle zirve yapmýþýz ki, bu durumu hoþ görüyoruz! Durum anlaþýldýktan sonra “Estaðfurullah, aþkolsun”lar ve “Allah razý olsun”lar havada uçuþurken, o coþkuyla sarýlýp 27 poz filan verdik!
Yýllardýr ayný þeyi düþünüyorum. Baþörtülü-baþý açýk çatýþmasý dev bir balondur, altý boþtur, gerçek hayatta karþýlýðý yoktur. Aksini savunanlar ve özellikle hem hayatta hem internet ortamýnda aksi durumu pompalayanlara þüpheyle bakarým. Trol veya bu çatýþmadan çýkar devþirecek karýþýk tipler birlikte gülümsememizi yýllarca engelleyen siyasetçiler, inþallah geceleri rahat uyumuyorsunuzdur!"

Muhammet Hanefi Taþkýn’dan not: beni takip edenler bilir Gülse Hanýma 100 yakýn Mektup (e-mail) yazdým. Ýlk Mektubu 2003 yýlýnda Sabah grubunda çalýþýrken yazdým. Bazý yazýlarýndan benim yazdýklarýmý okuduðunu yazýlarýmdan isimsiz olarak alýntý yapmasýyla anladým. 2 defa da kýsa uyarý þeklinde mail geldi.
Yani anlayacaðýnýz ben Gülse Birsel hayranýyým. (bu suç deðildir herhalde insanlar tarzýný duruþunu beðendiði insanýn haraný olabilir Ajdar ýn bile fanlarý var) Osmanlý döneminde divan þiirinde Methiye Halk edebiyatýnda Güzelleme diye þiirler vardýr. Ben Sevdiðim insanlara hatýra olsun diye þiir yazarým. Gülse hanýmýn hem yukardaki yazýsý hemde 13 yýllýk hayran-sanatçý iliþkisini kutlamak hemde Yenikapý mütabakatý toplumsal sözleþmesine katký amacýyla bu þiiri yazmayý uygun gördüm.
Çok önemli 2 husus
1) Bu þiir bir Methiyedir Aþk þiiri deðildir. Kendisi Gazeteci Murat Birsel’le evlidir. Ve benim ona sevgim kardeþanedir.
2) Lütfen bana çalýþtýðý medya grubu,kýyafeti, dünya görüþü üzerinden eleþtiri veya hakaret içeren yorum yapmayýn. Karþý taraf (sol kesim Avrupai insanlar) bize zeytin dalý uzattý biz de onlara gül verelim Ben Tasavvufçuyum ne diyor Mevlana.
Baza baza ol Mecusi ol putperest baza

Hey sen hilal kaþým
Çakýr gözüm Fidan boyum
Sevgiyi yazan kalemim
Dostluðu anlatan dilim
Cennette Tuba aðacým
Peygamber Suyum
Havzý kevserim
Baþak Burcum
On dokuz harfim
Besmelem ekmeðimin bereketi
Harunun Kýz Kardeþi
Ýffet timsali Meryem’im
Geceleri Duam gündüzleri Rehberim
Mahzun yüzde tebessümüm
Kýrýk kalplerde umudum.
Söyle seni nasýl anlayabilir Saðýr kulak kör göz
*************************************
Ben bu topraklarýn öz baðrýndan çýkmýþým
Atam Nene hatun Latife Haným
Öðrenmiþim Batýnýn dilini
Savunmuþum öz yurdumu
Dün top mermisi taþýrdý nenem
Bu gün ben mücadele ediyorum
Düþmanlarla
Bilimle sanatla Kalemimle
Mücadelem devam edecek
Ta ki kurtulsun ülkem düþmanlardan ebediyen
Ýzmirin kordon boyunda
Ýstanbulun sokaklarýnda
Bodrumun soðuk sularýnda
Trabzonun yaylalarýnda
Yani vatanýmda öz yurdumda
Rastlarsýnýz ayak izime
Kaldýrým taþlarýnda
Benden selam Olsun
Bu vatanýn tüm evlatlarýna
Þimdi dostluk için uzatýn bir el
Bana derler uzun boylu çakýr gözlü
Gülse Birsel

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.