Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs

Ak Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Ak" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Ak ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Ak" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Ak ile ilgili " 16123 " şiir aşağıdadır.
Yaslanmış gözler pencereye, yaşlarla
Yağmur damlalarında yıkanıyor sanki
Hayatın acılarıyla yoğrulmuş yürek,
Bütün olumsuzluklarını vermekte yere,
Her vuruşunda, yıldızlardan gelen damlalar.

...
Devamını oku »
Daha dün
Dün akşam beraberdik
Türkiye meselelerini konuşuyorduk
Ara sıra espiri yapmadan da duramıyordu
Habire bana takılıyor

...
Devamını oku »
Hüzünlü bir köy akşamındayım şimdi
Hasret dolu gönlüme
Bir hançer gibi girer ayrılık.
Efkârlıyım gözlerim dolu dolu
Boğazımda düğümlenmiş hıçkırık

...
Devamını oku »
Saatler kederi buldu bu akşam
Mefkurem erişip bulmaz kemali
Her şey bir muamma oldu bu akşam

Susturup gönlümü astım duvara

...
Devamını oku »

Şu defter sayfasından
Aslında ne güzel gemi yapılır
Yada uçak

...
Devamını oku »
bir avuç topraktan bir kocaman çöl
bir yudum su gibi hasret kaldım ben yare
birde ulu orta yapayalnızım yine

sevip de ayrılmak nasıl bir mantık

...
Devamını oku »
Silmişsin yüreğinden
Çok teşekkür ederim.
İstenmediğim yerde
Durmam çeker giderim.


...
Devamını oku »
Vesvese verme bana
Neden anlamıyorsun ?
Olmaz ! o yasak sana..

___________Haykırmasın karanlığa, pencereden yırtarcasına

...
Devamını oku »
İstanbul’da 1873 yılında dünyaya geldi.Aynı şehirde 27.12.1936 günü Hakkın rahmetine kavuştu.İstiklal Marşımızın şairi; iman ve ideal adamı,karakter abidesi.”Üstad sizi Türkçü olarak görüyorum” diyene şöyle kükrer:”TÜRK’E HİÇ BİR KAVMİN HOROZ OLMASINA TAHAMMÜL EDEMEM.”
Son uykusunu, sonradan nakledildiği EDİRNEKAPI Şehitliğinde kendi adını taşıyan meydanda “BİR HİLAL UĞRUNA BATAN GÜNEŞLER”in yakınında yatmaktadır.
Babanzade Naim,Süleyman NAZİF ve Muallim CEVDET de yanındadır.


...
Devamını oku »

İlk 1565 1566 1567 1568 1569 1570 1571 1572 1573 Son
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL