Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
7TEPE
7TEPE

Tutmazdı zaten

Yorum

Tutmazdı zaten

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

382

Okunma

Tutmazdı zaten

Tutmazdı zaten

O değil de;

Ruhumda bi gevşeklik var. Aslında hem herşeyle çok ilgiliyim hem de dünya umrumda değil.

gerçekle yalan gibi,
geceyle gündüz gibi,
orçun’la nuri gibi,
bir elmanın iki yarısı gibi,
akreple yelkovan gibi,
kavun-beyaz peynir gibi

ve hatta kuzey- güney gibi...

O değil de;

hoca göle maya çalmış
tutmazdı zaten… tutmamış
insanız işte…zaaflarımız var
hala göle maya çalıyoruz...

O değil de;

’çal kanunum çal/derdini söyle bana/çal çal kanunum çal/sevgini söyle bana’

O değil de;

İyi bayramlar.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tutmazdı zaten Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tutmazdı zaten yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Tutmazdı zaten yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
gülümse derdim
gülümse derdim, @gulumsederdim
3.6.2012 02:06:25
:))))
İlhan Kemal
İlhan Kemal, @ilhankemal
2.6.2012 19:33:06
Belki Milli Piyango sembol olarak dışkılayan bir kuş yerine göle maya çalan Hoca'yı seçmeli. Mantık aynı mantık, umut aynı umut, olabilme olasılıklarını ise karşılaştıramıyorum. Şu fıkranın anlatıldığı yüzyıllar boyunca kaç kişi kendiliğinden gidip gerçekten maya çaldı acaba (Alkol ve/veya yeni yetmelerin gazı olmadan)?
Etkili Yorum
Turgay COŞKUN
Turgay COŞKUN, @turgay-coskun
2.6.2012 01:54:13
Uzun bir aradan sonra yine güzel yazılarınızı okuyarak gülümsedim... Hep yazın siz...

Selamlar...
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA
ERAY ÖZGÖR SARIKAYA, @erayozgorsarikaya
2.6.2012 01:18:36
aman boş ver tutsa ne olur tutmasa benim ne gölüm var ne de adam hem o kadar yoğurdu kim yiyecek
iyi bayramlar
sevgiler
sami biberoğulları
sami biberoğulları, @samibiberogullari
2.6.2012 00:02:14
Ahhhh Ahhh... Bu millet hâla anlayamadı.

Yahuuu. Zamanımızda nasıl ki bazı üreticiler ürünleri para etmediği için onu yollara döküyorlarsa Nasrettiin Hoca'da yoğurdu para etmediği için onu göle dökmüştü aslında...Ama bir türlü anlatamadık bu acı gerçeği millete.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL