(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ortaokulda iken ben, feci bir kar yağmıştı. O zamanlar kar çok olurdu İstanbul'da. Beyoğlundan koşturarak ve kara bata çıkarak, Cihangir'e eve gidiyorum . Aynı senin yazdığın gibi sıkışmışım ki hem de nasıl. Eve nerdeyse kalmış 15 - 20 metre, ama ben daha fazla tutamadım kendimi. Yere, düşmüş gibi bir numarayla. yapıp, oturdum karın üzerine ve saldım kendimi.
Rahatlamıştım, rahatlamasına da, ç....in karı eriterek kendine yol açacağını, bunu görenlerin de işin aslını anlayacağınıhesaplayamamıştım. Yanımdan geçen bir ihtiyarın, dumanlar saçarak uzayıp giden oince çizgiye hayretle bakışını, bugün bile unutmam... :)
Safinaz ablaya çıkış yolu kalmadı. İnsan kendi başına geldiğini düşünmeden edemiyor. sonuç çare tükenmez oluyor. Bütün tuvaletler kapalı ya da kapatılmış .
Akıcı kaleminizi kutluyorum, selâm ve saygımla..
glenay tarafından 12/4/2011 4:05:15 PM zamanında düzenlenmiştir.
insanın böyle bir sıkışıklığı yaşaması trajik komedi...evet, belediyelerin görevi wc açmak değil, olanları kapatmak... değerli yorumunuza teşekürler...saygıyla.
galiba her kesin başına.. bir kerede olsa.. safinaz ablanın başına gelen gelmiştir.. güldürdünüz.. bence safinaz ablada daha ne hikayeler vardır.. selamlar..
Evet, azıcık WC problemi var şu katrilyonluk büyükşehir belediyelerimizin; yandaşları beslemekten wc yapımına bütçe ayıramıyorlar mı ki... üstelik olanları da acımasızca kapatıyorlar... İstanbul İstiklal caddesini biliyorsanız, siz de öyküde bahsedilen o iki umumi helaların yok edildiğini biliyorsunuzdur.SAYGIYLA
Esin Abla ve imamın oğlu konusundan Safinaz Abla konusun a çok ustaca bir yatay geçiş yapmışsın. Orası tamam da bu konunun başlığı bence müslüman evladı olmamalıydı. Ben olsam Safinaz ablam sıkıştı gibilerden bir başlık atardım. Konu o çünkü bu yazıda. İmam oğlu neredeyse unutulup gitti bile.
Her zamanki gibi zevkle okunan bir yazı. Kalemine kuvvet.
Erbabım, iki öykü vardı; hatta üç olaylık bir iki öykü; ama tabi ki çok güzeldi! Son kısımlarda gülmemek elde değildi. İşte budur dedirten şekilde, 'sıkıştığım' zamanları yaşattı cümleler..:)
yazıları birbirini takip ettirerek yazınca bazen bir önceki yazıdan sarkan böşlüm bir sonraki yazıda tamamlanıp, yeni anekdota geçilebiliniyor...değerli yorumunuza teşekkürler üstadım...saygıyla.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.