Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
Ülviye Yaldızlıı
Ülviye Yaldızlıı

Her Şey Bir Anda Oldu

Yorum

Her Şey Bir Anda Oldu

16

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2319

Okunma

Her Şey Bir Anda Oldu

Her Şey Bir Anda Oldu




Biri geliyor, ardımca.
Ayak seslerini duyuyorum.
Koşuyor.
Nefes alış, verişlerini hissediyorum ensemde.
Birden, arkamdan yakama yapışacak gibi içimi ürperti kaplıyor.

Birden bire oluyor her şey.
Kurşun gibi yağıyor yağmur.Her şey birden bire oluyor.Gök yırtıyor masumiyetini.Şimşek birden bire çakıyor, ceviz ağaçlarının orta yerine.
Yıldırım, birden nişan alıyor gelip geçen gölgelere.
Ay birden bire çıkıyor, kara bulutların arasından.Yıldızlar birden bire kayboluyor .Her şey birden bire peyda oluyor. Ayaklarıma dolan sular beni ağırlaştırıyor. Elbiselerim sırılsıklam iliğime kadar işledi, yağmurun soğuk dokunuşları.

Bir el,eller. Bir çok el.Kanlı eller.Küfürbaz eller. Etrafımı saracak, ardım sıra gelecek korkusu cümle hücrelerime dağıldı.

Gölgem uzadı önümde, ardım da, sağım da, solum da, altım da ve en tepemde. Hiç anlamadım.Oysa bekliyordum.Her şey yerle bir oldu. Gök yarıldı. Yer sallandı.Deprem birden bire oldu.İnsanlar sağa- sola savruldu. Elini uzattığında yabancı eller tuttu.Sonra, çok çabuk bıraktılar ellerini.İzmarit kokan, isli paslı parmaklar ve içlerindeki zehir atıkları.


Çocuk birden bire oldu.Anne birden bire sustu.Sükut ette nefesi.Nefesi ısındı birden.Birden anne oldu kadın, her şey birden bire oldu .


Abdest aldı dedem.Bir anda serdi seccadeyi. Kıyamda durdu. Rûkuya eğildi.Secdeye kapandı.Açtı ellerini Allaha yalvardı.Ağladı ve sustu dilleri.Her şey birden bire oldu.Dedem tesbihini çekti birdenbire...SubhanAllah-Elhamdülillah-Allah-u Ekber.



Çocuklar evlerinden kopup geldiler meydana. Ellerinde bilyeleri vardı.Renkliydi kimi, kiminin rengi kaçmış güneşten.Attılar orta yere.Sonra yarıştılar birbirleriyle. Hepsini kazandı tek başına Murat .Herşey birden bire olmuştu.Birden bire başlayıp bitmişti oyun. Ayşe ile Fatma birden geldiler Nazlının yanına.Kurdular küçük evlerini.Biri anne, biri kız, biri komşu oldu.Çay içtiler, ip atladılar, masal okudular kitaptan.Herşey birden bire olmuştu. Çarçabuk olmuştu akşam.


Baba indi arabadan.Elinde kese kağıtlarında yiyecekler.Bir poşet içinde, saçları siyah, gözleri yeşil bir bebek.Bir yanında kırmızı top.Birden açıldı kapı .Karısı" hoşgeldin dedi.Birden aldı elindeki ağırlığı eşinin.Hafifletti yükünü. Kızı aldı bebeğini bir öpücük babasının üşümüş yanağına.Babası ısındı bir anda.Oğul aldı topu sarıldı babasına en oğulca.Kuvvetli adamdı babası. Oda onun gibi olacaktı büyüyünce.Hep birlikte oturdular sofraya.Bulgur pilavı ve soğan vardı sofrada.Herşey birden bire oldu.Geceye düştü yıldızlar.



Çizgiler düştü yüze. Derin derin bir kuru yol oluştu.Hayat çizgisi kısaldı el falında. Dedem can verdi kolumda.Dudaklarında kaldı zemzem suyu. Ben daha Yasin’in son sayfasındaydım oysa.Yıkayıp, yudular.Abdestini verdiler son kez.Sonra bağladılar ağzını.Bir daha hiç kohuşmasın diye, rahat döşeğine yatırdılar.Beyaz kefenine sardılar.Okundu selası, kılındı namazı.Açtılar bir mezar.Mezar mis gibi toprak kokusuyla "Gel, Gir koynuma " dedi dedeme.Dedemi gömdüler.En güzel sevgiliye gitti bir anda. Herşey bir anda oldu.

Doğduk-nefes aldık- tam yaşayacakken girdik toprağa.

Herşey bir anda oldu
Her şey bir...
Her şey... ...
Her...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Her şey bir anda oldu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Her şey bir anda oldu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Her Şey Bir Anda Oldu yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
um
umut3934, @umut3934
17.11.2011 19:20:34
kalemine yüreğine sağlik Sultan hanim
Kyle-
Kyle-, @Kyle-
14.11.2011 21:19:03
hayat döngüsü böyle birşey....
insandan insana değişir


acı ama gerçek
her fani için

saygılar
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
14.11.2011 20:50:43
en güzel şeylerde en acı şeylerde hep bir anda oluveriyor....insanın hayatı bir anda ters yüz oluyor can yazın okuyanı silkeliyor bilesin .....saygılar
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
14.11.2011 18:46:07
evet annem evet her şey bir anda oluveriyor
güzel di yine dizelerin sevgimlesin
glenay
glenay, @glenay
14.11.2011 18:40:49
10 puan verdi
Her şey bir soluk alıp veriş hızıyla olup bitiyor .. Daha çocukluğun tadını çıkaramamışken koskoca kız oldun diyorlar. Genç kızken daha ne zaman evlenecen , evde kalacan diyorlar , Evlenince bebek ,bebekler büyüyor birdenbire evlenip onlar da anne oluyorlar. Çevrendeki sevdiklerin birden bire azalıyor. Ölüm her an nöbette.. Babamın ölümünü anımsattınız.. Yeniden yaşadım sanki.. Bu kadar hüzün yeter, Sevgiyle kalın..

Tebrikler..

handan akbaş
handan akbaş, @handanakbas
14.11.2011 18:11:36
10 puan verdi
Dünyaya gelişimiz nasıl birdenbire olduysa, ölüm de aniden geliyor.
Düşündüren bir yazı Sultanım, ellerine sağlık,sevgilerimle.
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
14.11.2011 17:43:25
10 puan verdi
Kaotik bir yazı mı, değil.
Hızlı mı, değil.
Bu yazı, yazı gibiydi.
Belki etkisi burdan.
Çırılçıplak ölüm kokuyor.
Sanki hızlı saran bir filmde hızla yaşlanmak gibi bir görsellik sunuyor.
Çok saygımla.
AZAP
AZAP, @azap
14.11.2011 16:33:14
GELDİK GÖRDÜK GİTTİK GİBİ HAYAT AN MESELESİ DOST KUTLAR SEVGİLER SUNARIM...
M. Efruz Sermeda
M. Efruz Sermeda, @m-efruzsermeda
14.11.2011 15:51:14
9 puan verdi
Gerilimle başlasa da hayatı sobeleyen bir yazı okuduk..haliyle kalem çabukluğu gerektiriyor.
Akış hızından -yazının ve hayatın- bir şeyler idrak eder, vazife çıkarıp daha fazlasını da anlamaya gayret eder, ürperir miyiz bilemem..ama yazı 'ben burdayım' diyor.

Tebrik ve selamlar..
Ve
Veysel Başer, @veyselbaser
14.11.2011 15:19:58
Merhaba Sultan Hürrem,

Hava bozunca eve gelişim birdenbire oldu. Siteye bir göz attım. Yazınızın okunma sayısı doksan dokuz idi. Yüze tamamlamak istedim. Okudum. Çok şey olmuş ama, birisi hariç öbürleri yazım yönünden birden bire olmamış. Bazı sayın yorumcular da birden bire demişler. Gelin bundan sonra elbirlik BİRDENBİRE yazalım.
Umarım alınmazsınız ve alınmazlar.
Saygılarımla.

AliBUDAN
AliBUDAN, @alibudan
14.11.2011 15:17:45
her satır bir anda oturdu içimin kovuğuna...

kaleminize sağlık


saygılarımla,
RefikaDoğan
RefikaDoğan, @refikadogan
14.11.2011 14:56:56
9 puan verdi
Değerli Sultan can,

Bu "Birden Bire" lerin içinden binlerce öykü çıkacak gibi..."Birden Bire" diyerek hızlıca geçtiğiniz o kadar çok materyal var ki yeniden yeni şeyler yazmanız için! Diğer yorumda bulunan dostların da ifade ettikleri gibi, kaleminiz ve anlatım gücünüz çok güzel! Biraz daha planlı, hazırlıklı yaklaşırsanız yazmaya; inanın, sizi tutabilene aşkolsun! Çünkü, benliğinizin deposunda o kadar çok malzeme var ki ; yazılmayı, gün ışığına çıkmayı bekleyen!
Evet...Sürükleyici, düşündürücü ve (okur gözüyle) içinde kendimizi bulduğumuz bir paylaşımdı.
Devamı dileklerimle, saygı ve dostlukla...
sami biberoğulları
sami biberoğulları, @samibiberogullari
14.11.2011 13:58:02
10 puan verdi
Mükemmel bir anlatım... Bir solukta okuduğum bir yazı ve de tebrikler. Ölümü bile o kadar güzel anlatmışsınız ki ölesim geldi.

Kaleminize kuvvet.

Selam ve sevgilerimle....
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
14.11.2011 12:56:05
Bu hasta halimle beni öldürseler hiç bir şey okuyamazdım. Daha sonra detaylı bir şekilde okumak üzere öylesine girdim öyküye. Fakat düşündüğüm gibi çabuk olmadı çıkışım. Aldı sürekledi öykü birden bire.

Ben yaşlı ve hasta bir bayanım a canım. Kalbim dayanmıyor hüzün tüten yazılara.
Yazar bütün kahramanlarını teker teker geçirdi gözlerimizin önünden. Göründüler, misyonlarını anlattılar. Fakat bir tek dedenin akıbeti belli oldu. Diğerlerininki de olmalı. Misket oynayanlara, evcilik oynayanlara, babaya,anneye ne oldu? Dede başta göründü sonra öldü birden bire. Bunu o kadar etkileyici bir şekilde anlattın ki, ister istemez hani öbürleri dedim içimden...

Sanırım bunu çok sık tekrar ediyorum, ama yine söyleyeceğim; senin içinde koca bir sandık saklı. Kesinlikle hayal gücün ve duyguları kelimelere giydirişin çok güçlü. İmgeler kullanıyorsun ama, yazdıkların gayet anlaşılır.

Bir eksiğin "birden bireci oluşun." Benim gibi sabırsızsın sen de.

Bu arada atasözlerine ve deyimlere saygılı bir yazar olduğun içingözlerinden öperim benim sevgili dostum.

Kutluyorum can-ı gönülden.




Aynur Engindeniz tarafından 11/14/2011 12:56:43 PM zamanında düzenlenmiştir.
inci*
inci*, @inci-
14.11.2011 12:53:08
Hürremmmm suskunum ve bir anda olan herşeye. ..!!!
İbrahim ERZURUMLU
İbrahim ERZURUMLU, @ibrahimerzurumlu
14.11.2011 12:52:17
10 puan verdi
zaten her şey bir anda olmaz mı? o bir an hiç değil midir? Hiçlik,heplik değil midir? hepimiz her şeyimizi hiçlikten almadık mı? niye o zaman bu bağırış niye? neden bu gurur?

Madem hiç'iz,herimiz,hepimiz,torumuz,topumuz nereye gideriz?

Varlık yokluk mudur,yoksa yokluk varlık mıdır?

Sultanım amma felsefe yeptırttın bana ahşam üstü ahşam üstü...ama öyle yazmışsın ki...dalmamak mükün değil...

Yalnız şurası tuhaf geldi bana..."Birden, arkamdan yakama yapışacak gibi içimi ürperti kaplıyor."

sence de bir tuhaflık yok mu? Varsa sağ elini yoksa sol elini kaldır...Öyleyse otur ON :)))) selamlar



© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL