Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
MEHMET HATİP YILMAZ
MEHMET HATİP YILMAZ

'Teknolojiyi kötüye kullandık'

Yorum

'Teknolojiyi kötüye kullandık'

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1357

Okunma

'Teknolojiyi kötüye kullandık'

'Teknolojiyi kötüye kullandık'

...Her gün bir şeyimizi kaybettik ve her defasında başka bir şey aradık.
Dedemiz ne güzel masallar anlatırdı bize,o masallarla büyüdük.
Hemen akşam olsun ve dedemiz bize masal anlatsın diye bazen kendi kendimizi kandırırdık,pencerelerimizi battaniye ile örterdik gündüz vakti, dedemiz nasıl da gülerdi bize.
Ama şimdi ise televizyon aldı o güzelim masalların yerini,dedemizden dinlediğimiz masaallar önemini kaybetti artık.
zavallı dedemiz yalnızlaştı ve artık onu dinlemez olduk;çünkü artık her şey bitmişti eski günlerin o güzelim masal kokularının yerini televizyon almıştı.
Telefon teknolojisi ise ap ayrı etti ve değiştirdi tüm insanları.
Teknoloji yokken ne güzel bir yaşam vardı,her ne kadar kolaylık sağlamış olsa da yedi bitirdi insan ömrünü ve yalnızlaştırdı tüm dünyayı.
Hele ki bilgsayar,başlı başına bir tehdit oldu gitti,sanal alemde daha konuştuğumuz kişiyi görmeden,sahte sevgilerle süsledik zavallı kalbimizi.Telefon yokken sakindi kafamız.
Bilgisayar yokken kambur değildi sırtımız,televizyon yokken kutsaldı bizim gözümüzde dedemiz.
Belki de teknolojiyi yanlış kullandık,biz her şeyi abarttık.
Abartmasaydık belki o masallar daha da anlam kazanacaktı.
Abartmasaydık belki de bir telefon birçok can kurtarırdı.
Abartmasaydık,dedemizi bir köşede bırakıp yalnızlaştırmazdık,belki de birlikte televizyon izlerdik.Teknolojiydi; sıcak komşu ilişkilerini bitiren,insanı evde yalnızlaştıran,en güzel zamanımızı sanal alemde geçirmemize sebep olan,internet üzerinden hortumculuk yaptıran.
Biz teknolojiyi hep abarttık,hep kötü kullandık.
Şimdi artık yapayalnız bir dünyayız.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
'teknolojiyi kötüye kullandık' Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 'teknolojiyi kötüye kullandık' yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
'Teknolojiyi kötüye kullandık' yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
MEHMET HATİP YILMAZ
MEHMET HATİP YILMAZ, @mehmethatipyilmaz
19.10.2011 02:15:43
Konuyu biraz değiştirdim,daha çok teknolojiyi yanlış kullanmamız olması daha güzel olur,çünkü tenoloji kopukluk yarattı en çok
Etkili Yorum
handan akbaş
handan akbaş, @handanakbas
18.10.2011 17:39:38
Önce Edebiyat defterine hoş geldiniz.
Neler değişti diye soruyorsunuz değerli kardeşim.Komşuluk, arkadaşlık ilişkilerinde neleri terk ettiğimizi siz yazınızda çok güzel sıralamışsınız.Sebep olarak ben de naçizane şunları sayabilirim:
Herşeyi para ve maddiyatla ölçer olduk.
Herkeste aşırı bir para kazanma, harcama hırsı belirdi.
Eskiyene kadar ne eşyalarımızı, ne de kıyafetlerimizi giyer olduk, modası geçti değiştir.
Merhametsiz bir toplum olduk, kaç kişi fakir bir komşusunu tanıyıp, yardım ediyor.
Bencilleştik, hep, ben ben demekten çevremizi göremiyoruz.
Sayacak o kadar çok madde var ki!

İnsanlar yaptığı iyiliğin, güzelliğin mükafatını Yüce Rabbimizden beklerdi, o yüzden yapılan herşeyin bir karşılığını bulmayı hemen istemezlerdi.

Şimdi menfaati olmadan bir çok kişi parmağını oynatmak istemiyor.

Giderek ben merkezli bir toplum olduk!

Neyse çok uzattım, güzel bir konuyla başlamışsınız sitemizde, tebrikler, selamlar, kolay gelsin.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL