Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
''yüreğim,,
''yüreğim,,

'adını sen koy,,

Yorum

'adını sen koy,,

15

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2382

Okunma

Okuduğunuz yazı 18.5.2011 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
   'adını  sen  koy,,

'adını sen koy,,








Bazen içini dökeyim derken, içinden geldiği gibi saçmalamak isteyince, insan onca seçeneğin arasından en güzeliyle başlar. Çılgınlık olsun derken, hayatta en yapmayacağı şeyleri yapar. Hani geri dönüşü olmasa da iğrençliğinin, adı şaka olduğu için rahattır. Dönüşü olmayan yolun en güzel ayrımında hissettiklerini söyler, söylerde baktı olmuyor şaka yaptım der çıkar işin içinden.

Aslında bir içini dökme esnasıdır bu şaka, kendince hissettiklerinin çığlığıdır birazda. Baktın olmuyor, işte dediğin an altında af dileme isteği yatan o kelimeyi içinden milyon kere söylerken, dışından da yüzüne yarı sahte bir mutluluk takıp, ‘ben senin yanında ne kadar rahatım biliyorsun’ edasıyla kimi kandırıyorsak artık, ona şaka yaptım şaka dersin.

Hal böyleyken ben;

Seninle konuşurken bir hoş oluyorum işte. Sesin bir başka gözlerin bir başka diyar oluyor ve ben oradan oraya koşuyorum. Ama bilsen ne tatlı yoruluyorum. Aklımdan çoğu kez geçen; ‘Neden buradayım?’ sorusu senin yanında hiç mi hiç aklıma gelmiyor. Öyle öteme geçtin ki; hani bir an ya seni yada beni birİ gelip alacak diye sessiz sesiz öylece kalmayı yeğliyorum. Fakat nedendir, bir türlü başaramıyorum.

Kendimi kandırırken de ‘ Oh yan gel yat Osman’ der gibi yatıveriyorum sıcacık yüreğinin en sevdiğin tarafına. Sen saçlarımla oynarken, ben kedi gibi mayışıyorum dizlerinde ve içim seninle doldukça kafam nasıl güzelleşiyor bilmiyorsun. Bir gece yarısı sessizliğinde kalıyorum sanki. Bütün dünya uyumuş bir sen bir de ben ayaktaymış gibİ.

İşte sonra içim taşıyor, şımarıyorum, saçmalıyorum.

Şaka yatım şaka diyorsam da inanmadığını bile bile kıyamadığını da bildiğim için sen beni durdurana kadar duramıyorum işte.

İşim gereği onlarca insanla konuşuyorum akşama kadar. Herkesin derdini ayrı ayrı dinleyip gözlemlerken, siz anlatın ben dinliyorum mimiklerinde seni düşünüyorum zaman zaman ve konuyu kaçırmamak adına kısa tuttuğum bu zamanlarda , zamanı nasıl yeniliyorum bilmiyorsun. Kaçırdığım konuları tebessümlerle yakalamaya zorlandığım da oluyor arada. İşte o zaman var ya, ah o zaman!

…………………………………………

Küçük bir espiri patlatıyorum içecek bir şey alır mısınız derken, konuyu kaçırdığımı fark etmesin diye de gözlerinin içine içine bakıyorum, anlatın sizi dinliyorum der gibi toparlayıveriyorum kendimi , rahatsızlık vermeden ve bu kadın erkek genç yaşlı hiç fark etmiyor. Taktik her zaman tik tak tik tak işliyor. Çok nadir aralarda beni sıkan müşteriler olduğunda, müdürümün dahili numarasını çeviriveriyorum bir dosya istemek için. Odaya gelip gözlerimde müdahil ol bakışını gördüğü anda sırasını savıyorum bir küçük sensizliğin daha. Bu müdürümle aramızdaki şifreleşmeyi şu an bu yazıyı okuyanlar öğrendiyse de müşterilerimin bunu duymama ihtimaline sığındığımdan rahat rahat söylüyorum şimdi.

Ah daha bilsen seni sevmelerde neler neler yapıyorum. Ama söylemem, bu aşka bir şımarık yeterde artar. Çünkü her şeyin fazlası zarar, iyi biliyorum.

Seni sevmenin en kötü taraflarından biri de, sen kafamda kalabalıklaşmaya başladığında , her birin ayrı bir dünya oluyor ve ben her birinde ayrı yaşıyorum o anda. Seninle geçirdiğim zamanların uzunluğunu dünya saatiyle ölçmeye kalksam, inanır mısın kaç kez ölüp ölüp dirilmiş olmam gerekirdi. Ki seninde bildiğin gibi hayat çok kısa.

Ve bunca şey olurken ruhum hiç daralmıyor biliyor musun. Senin beni düşündüğünü bilmenin rahatlığı yaşam kaliteme de yansıyor. Bu kez problem çıksa da önemi yok; çünkü zaman çoğalıyor hayalim hayata geçtikçe. İyi düşünceler gönderdikçe bana pek tabii kaçıyor kötü düşüncelerim yalnızlığımla birlikte, bir anda bilinç altımda bir kontrol manyağı olsam da sana gelince önü arkası kesilmeyen tutkumun manyağı oluveriyorum gördüğün gibi.

Ellerimi ateşe bile bile sokmalarımda çıkan cız sesleri gülüşüm değil, aslında birer yanık izi denemesi olduğunu da düşünsem zaman zaman annesini dinlemeyen her çocuk gibi yinede ateşe bile bile dokunuyorum. Sırf denedim deyip teselli olmak için gözlerime saklanmam gerekmesin bir gün diye, etrafımda dönen kıvılcımlar sonradan seni bana hatırlatan minik minik yaratıklara dönmesin diye bir gün , sana bu kadar alışmışlığım sensiz kalmanın hiç denemediğim duygusunu tatmasın bir gün diye korktuğum için işte söylüyorum:

’‘Anladım ki sensizlikle kaybedecek hiç mi hiç zamanım yok!,,








Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
'adını sen koy,, Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 'adını sen koy,, yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
'adını sen koy,, yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
DemAN
DemAN, @deman
28.6.2011 14:57:21
Anlamlı ve çok güzel bir yazıydı

Kutladım efendim

selam ve saygılarımla
nazlı_cicegim
nazlı_cicegim, @nazli-cicegim
22.5.2011 08:56:47
’‘Anladım ki sensizlikle kaybedecek hiç mi hiç zamanım yok!,,
gerçekten zaman çok degerli sevgili yüregim yürekten tebrikler

nazlı_cicegim tarafından 5/22/2011 4:36:55 PM zamanında düzenlenmiştir.
HoLLy
HoLLy, @holly
19.5.2011 22:44:25
-Bazen konuşacak şey bulamıyorum, ah pardon yalnış söyledim; konuşulacak şeyler beni bulamıyor. Başlı başıma uzun bir muhabbetteyim sanırım, ya kendi kendime şizorfrenleşiyorum, yada içimde büyütüp büyütüp kalbime sığmayan seninle irtibata geçiyorum. İnan tam olarak bende bilmiyorum...

...


Çok içten, harika bir anlatımdı. Başarılar diliyorum. Sevgilerimle.
Bi
Bir_Kucuk_Ask, @bir-kucuk-ask
19.5.2011 20:31:09
Güzel anlatımdı.Kutluyorum seni yürekli arkadaşımmm
Alpdoğan Akyüz
Alpdoğan Akyüz, @alpdoganakyuz
19.5.2011 20:25:40
Sevdalı düşlerin humması hiç bu kadar yanaktan makas alınası anlatılmamıştı...:D

Tebrikler cancaazım...:D
ayşe1
ayşe1, @ayse1
19.5.2011 18:35:12
Sade, doğal ve içten akışıyla güzel anlar paylaştıran yazınıza tebriklerimle.
Selam ve saygılar.
Aynur Engindeniz
Aynur Engindeniz, @aynurengindeniz
19.5.2011 14:38:32
Şairce bir deneme...İlk diyorsunuz ama, ilk gibi de durmuyor gerçekten. İç dünyaya yapılan yolculukları severim. Çok beğendim...

Kutluyorum.

Sevgiler.
gamzelim_88
gamzelim_88, @gamzelim-88
19.5.2011 13:27:45
BELKİ İLK AMA SADE,ETKİLEYİCİ VE BİR O KADAR DA RAHATLAYICI BİR YAZIYDI.

DEVAMININ GELMESİ DİLEĞİYLE

SAYGILARIMLA
sahaf
sahaf, @sahaf
19.5.2011 12:30:58

Sıcak içten bir dökümdü

Tebrikle
Sevgiyle kalın
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
19.5.2011 10:48:43
Günün seçkisine ve değerli yazarına tebrikler.

Hoş geldiniz..
Nilgün Akçay
Nilgün Akçay, @nilgunakcay
19.5.2011 00:54:09
Herkesi etkisi altına alan cümle beni de bağladı. Birde samimi ve içtenlik vardı bu yazıda, ayrıca şımarıklık yakışmış bu sayfanın sahibi bayana :)
Tebrikler sevgili Yüreğim, çok hoş vakit geçirdim.

gülkurusu
gülkurusu, @gulkurusu
19.5.2011 00:13:38
''Öyle öteme geçtin ki; hani bir an ya seni yada beni birİ gelip alacak diye sessiz sesiz öylece kalmayı yeğliyorum. Fakat nedendir, bir türlü başaramıyorum.''

‘Anladım ki sensizlikle kaybedecek hiç mi hiç zamanım yok!’

çokk güzel bir anlatım ... kutluyorum sevgiyle ... :)

Mehtap ALTAN
Mehtap ALTAN, @mehtapaltan
19.5.2011 00:03:04
’‘Anladım ki sensizlikle kaybedecek hiç mi hiç zamanım yok!,,

Hadi o zaman yüreğim...

Ak yüreğinin nehirindeki coşkunun denizini özleyen çığlığına...

tebrikler...
hayatbuysa ben yokum
hayatbuysa ben yokum, @hayatbuysabenyokum
18.5.2011 18:15:50
çok hoş bir anlatımdı:)
keyif alarak ve bazı satırlarda kendimi bularak okumak büyük keyif verdi güzel yüreğim..
şımarıklık yapmak büyüklere çocuklardan daha iyi geliyor bunu biliyorum.hele de bunu seve seve çeken bir yüreğin karşısında çocuktan beter oluyor kocaman insanlar:)
teşekkür ederim paylaşımın için..
güzel yüreğine sevgiler..
Etkili Yorum
HakkınSesi
HakkınSesi, @hakkinsesi
18.5.2011 17:54:19
10 puan verdi
Bazen tüm soruların cevabı bir cevap içinde nezih harflerin öbek öbek raksında toplanır da, saçmalamaktan öte, eksik kalan duyguların güzelliğinde birleşir ömür. Çılgınlık zannedilen ve hayatta yapmaktan utandığın şeyleri yapmada sınır tanımazsın. Kelam latifenin bürhanlığında bir iç dökmedir ama. Anlatamadığın duydularda, yalnızlığın dermanına baytar olan bir af dileme bilmecesinde, kentrilyonlarca defa gerçeğin yüzüne geçirilen bir maske olur ‘şaka’ lafzı.

Edasında hoşnutluğun bamteline dokuverir yüreğinde, seslerinde bir başka uykulara dalar gözün. Upuzun uzanırken, tatlı bir zihnin paradoksu oluverir kendini otomatik sorgulamaların ve monolog kötürümü oluverirsin. Kapına kadar gelecek bir doktor sessiz sessiz ağlar ardından. Çünkü başarmanın en zor yanı da, denemektir.

Yüreğinde uzanıverdiğin ve korkusuzca mayışmalarının dilini anlattığın, uzun saçlarında baygın boyun ağrılarının ince bileklerinden geçen kanının ardı sıra uyumuş dünyanın deruni bataklığında iki kişi kalıveriyor orada. Sonra için taşarken, şımarırken ve saçmaladığını zannettiğin anda, tüm latifelerin fasl-ı baharın reyyalı sokaklarında senin ile onun gibi konuştuğunu anlarsın mağrip vaktine kadar. Dinlediğin tüm seslerin içerisinde hangi mimik onunda diye merak edersin ve bilirsin ki insan gülünce, gülüverince terennümlerin ardı sıra, alavare ve dalavere ile tüm sosyalliğinden uzak da satılmış bir duygunun pazarlanışının içtiğin son kadehte itibar kazandığını bilip, aynanın karşısında gözlerine bakan gözlerin gibi gözlerin olduğu kötürüm bir müşterinin müdahil olmadığı ihtimalsiz sığınmaların şımarıklığında,en kötü sevmenin de ayrı bir dünyada yaşayan iki dünya olduğunu anlayıp, es işareti ile portenin son notasını koyarsın. Çünkü sevdikçe ölümler büyümüştür, kısacık dünyanın evliya yalnızlığında.

Ne kadar uğraşsan da boşuna bir aldanışın ellerinde ateş ateş yengeç kıvranışlarının cılız gülüşlerini bir yanık deneme ile beyaz sayfaya aktarırken, çocuk gibi ateş oluverip yüreğin, teselli bir saklanışın arkasına saklanıveriyorsun.

Hiç denemediğin tropikal bir gülüşün sessiz ve keskin bakışlarında seni rahatlatan abdallığında, aklın ve fikrin iradi izdüşümlerini yudumlayıverdiğin lakayt kalınmış çekiç seslerinin mızrak mızrak ümitlerini deşiverdiği altınsı renginin bahar şiirinde son taksimi söyler gibi, susuverip gözlerin feryat ediyor:

‘Anladım ki sensizlikle kaybedecek hiç mi hiç zamanım yok!’


İlk ve çok güzeldi yüreğim..Sürç-i lisanım affola!

Hürmetle..
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
18.5.2011 17:18:35
Beğeni:
0
Okunma:
2382
Yorum:
15
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL