Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Selamettin PULAT
Selamettin PULAT

DEKOLTE TAHRİK

Yorum

DEKOLTE TAHRİK

8

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2165

Okunma

  DEKOLTE TAHRİK

DEKOLTE TAHRİK


DEKOLTE TAHRİK

Son günlerde bir tahrik ve taciz tartışması almış başını gidiyor. Her kafadan ayrı bir ses. Delinin biri kuyuya bir taş atmış, bin akıllı (!) çıkarmaya çalışıyor. İşin acı olan tarafı,o taşı atanın bir bilim yuvasında etkili ve yetkili bir bilim adamı(!) olması. Adının önünde Prof. yazan bir zat.( Adını özellikle anmak istemiyorum.)

Sorun neymiş ? Dekolte kıyafetle gezen kadınlar, sapık erkekleri tahrik edip tacize davetiye çıkarıyormuş. Her hangi bir taciz ve tecavüz durumunda suça ortak sayılırmış. Orta çağlarda bile kadınların bu kadar aşağılandığını ve horlandığını gören olmamıştır. Kadına her an potansiyel bir seks objesi olarak gören yobaz bir mantık. Aslında bu olay tam da Nasrettin Hoca fıkrasına uygun düşüyor. " Hoca Nasrettin, sıcak bir yaz gecesi rahat uyuyabilmek için, kap ve pencereler açık yatar. Gecenin bir vakti hırsızlar eve girer ve ne var ne yok alıp giderler. Ertesi gün bunu duyan komşular, başlarlar Hoca’yı eleştiriye." Efendim hiç gece kapılar açık yatılırmıymış. Açık kapıyı görenler tabii ki eve girermiş te miş miş vs. " Hoca Nasrettin bakmış kendisini suçluyor, fatura ona kesilecek: "--Biraz insaf be bre komşular. Hepsi iy güzel de, bu hırsızın hiç mi suçu yok ?"

Lütfen biraz akıl ve biraz da insaf. Bu zevat kendi ağzıyla söylüyor "Dekolte kıyafetli kadınlar sapık erkekleri tahrik edip tacize davetiye çıkarıyorlar." diye. Adı üstünde SAPIK. Doğanın gösterdiği yoldan ya da geleneklerden, törelerden ayrılan, anormal kişi. Delice davranışları olan, akıl ve ruh sağlığı sorunu olan, kişilik bozukluğu yaşayan kişi. Bu yapıda olan bir kişi illaki dekolteli bir kadın aramaz ki. Eğer öyle olsaydı, bütün plajlar sapıkların istilasına uğrardı.

Bu tahrik olma ne menem bir şeydir anlamadım gitti. Bir kadının sesi tahrik nedeni,kıyafeti tahrik nedeni, kokusu ve hatta oturup kalktığı yerdeki sıcaklık bile tahrik edebiliyor. Yazılı ve görsel basında karşılaşırız; 3 veya 5 yaşılarındaki çocuklarla, 75-80 yaşındaki zavallı yaşlı kadınları kadınları taciz eden ve onlarla zorla cinsel ilişkiye giren sapık haberleri ile. Bu küçücük çocukların ve yaşlı kadınların hangi dekoltesi tahrik etmiştir acaba o sapıkları? Daha da ötesi,çeşitli hayvanlarla cinsel ilişkiye giren insanlar haber konusu olur basında. Bu olaya maruz kalan o zavallı hayvanlar acaba hangi dekolte kıyafetleri ile yakalanmışlardır o sapıklara?

Gerçekten biraz insaf gerek. Neredeyse tacizciler ve sapıklarla aynı kefeye koyup yargılayacağız kadınlarımızı. Bir kadının giyim tarzı, tamamen kendi özgür bir seçimidir. Ola ki,çırılçıplak gezse dahi. Bu ono kişisel seçimi ve tavrıdır. Cezası asla ve asla taciz veya tecavüz olmamalı. Olamaz da. "Dekolte tahrik eder, tacize ve tecavüze davetiye çıkarır." demek, taciz mağdurlarını suça ortak etmek, tacizcilere de cesaret vermek demektir. Bu da kimsenin haddine değildir. Hele de sizin hiç mi hiç değil sayın Prof.(!)

Selamettin PULAT 20.02.2011 Erenler / SAKARYA













Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dekolte tahrik Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dekolte tahrik yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEKOLTE TAHRİK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
hülya hicran
hülya hicran, @hulyahicran
2.7.2011 01:41:48
Bana kızarmısınız Hülya hanım sen hep muhalif olmak zorundamısın diye düşünebilirsiniz yazınızı okudum anlıyarak satır atlamadan herşey iyi güzel fakat zaten yazınızın içinde siz verdiğiniz misalle yani Nasrettin Hoca fıkrasıyla benzetme yapacak olursak kadınların hiçmi rolü yok böyle dengesiz konuşan adını anmadığınız malüm kişinin yorumuna maruz kalmalarında bir dakika lütfen sakın hemen celallenmeyiniz anlatayım sonrasında sizde eleştirin beni Bende bayanım oralı buralı olmak önemli değil insanlık önemlidirdeİSTANBUL kızıyım 12 senede yurt dışında kaldım yani tutuculukla yobazlıkla yakından ,uzaktan alakam yok hayattaa kimseyide kınamam ayıplamam tacizi veya benzeri sehvet düşkünü beşeri duygulardaki insanlık dışı şeyleride tasvip etmiyorum
bu Memleket Vatan hepimizin kadınlarda korkmadan sokağa çıkabilmeli açık giyiniyor dekolte içerisinde tahrik var yorumlanması olmadan gezebilmeliler elle veya dille sarkıntılığa uğramamalılar hepsi tamam da fakat bazen gerçekten bazı kadınlarımız abartıyorlar vallahi ben kadın halimle dönüp bakıyor vede pardon bunu yazdığım için kocaman bir ohaaaaaaaaaaaa çekiyorum sanki plajdalar sanki yatak odası mahremiyeti içindeler yarı çıplaklık aldı başını gidiyor kış günü bile bir mini etek var birde mininin minisi el insaf artık ama tabiki kimene, banane yanlış veya doğru benim düşüncemde tabiki kadınlara saldırıyı savunmuyorum üstelik biraz feministliğimde var ama el aman lütfen bayanlar herkes kendi hesabını verecek orası doğruda bu dünyanınüstü olduğu gibi altıda var inanan için


hülya hicran tarafından 7/2/2011 1:00:55 PM zamanında düzenlenmiştir.
Ve
Veysel Başer, @veyselbaser
23.2.2011 00:19:12
Nasrettin Hoca'ya," Helada ekmek yemek ayıp mıdır yoksa günah mıdır?" diye sormuşlar. Hoca, "Ayıp mı yoksa günah mı olduğunu bilemem ama, helada bir şey yiyeni görenler, onun ekmek değil *ok yediği sanırlar," demiş. Sözde prof'un dedikleri buna uyuyor gibi. Ne dersiniz?
se
semsem06, @semsem06
22.2.2011 19:52:53
Değerli hocam öncelikle bir erkek olarak konuya duyarlı davranarak kaleme aldığınız için çok teşekkür ederim.Yazınızdan dolayı da sizi kutluyorum.Bazı olumsuz eleştiriler olacak bu doğaldır,bunlar sizi fikirlerinizi açıklamaktan alıkoymasın.Burada çamur atma gibi bir şey sözkonusu olamaz,Adamın ne söylediği açık seçik ortada.
Bu zihniyetteki insanların amacı belli,kadını toplumsal hayattan soyutlayıp eve kapatmak ve köleleştirmek değil mi?


zu
zulfer, @zulfer
22.2.2011 00:33:01
kalemine sağlık,bilimsel düşünebilen herkesin paylaştığı ortak düşünce bu.bilim yuvası olması gereken üniversitenin hocasıda ,öğrenciside maalisef bilimden çok uzak.basit,ucuz eleştiriler yapılabiliyor.çok fırın ekmek yememiz gerekiyor.YAZIK.
sanavberi
sanavberi, @sanavberi
21.2.2011 13:24:36
kıçına kadar açılmanın bende taraftarıyım...varsa eşiniz dostunuz, tanıdığınız bu özgürlüğü kullansınlar...bazılarıda bundan göz banyosu olarak nasipdar olmalı....
Râzı.
Râzı., @rzi-
21.2.2011 12:09:17
orhan çeker üniversiteden hocamdı...
bir kere bile dersine katılmadığınız ve kendi kafanıza uygun medya organlarından topladığıız bilgilerle saçma sapan yazılart yazmak kolay olsa gerek...
milletin gazına geleceğinize önce bi prof gerçekte ne demiş bi okuyun allah aşkıa
bu kadar kolay mı kul hakkına girmek bu ne acayip matıktır
sizi söylediklerinizle prof un söyledikleri aynı mı ki
saldırı hakkını !!! kendinizde buluyorsunuz...
dekolte edir haberiniz var mı
yada duygularınız mı ölü alayamadım...bu işi sapıklıkla ilgisi ne
ki böyle matıksız saldırınca siz
bi anlamda fikir sapığı olduğunuzu da düşünsek anlamsız mı olur...

neden kimse eğri oturup doğruyu konuşmuyor ki
dekolteli kadın çekici olmak için giyinmiyormu
tabiki taciz iğrenç ama
biraz da kadına kendini koruması söylenmemeli mi
erkeğin iğrençliğinden bahsediyoruz ama kadını da saldım çayıra mevlam kayıra mı..yani...


önce adamı bu konuda ki fikrini bir okuyun....çamur atmak hakkınız değil...
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
20.2.2011 23:55:35
Yazınızın her kelimesine katılıyorum sayın hocam. Kimse kimseyi taciz edemez. Adamın kanı bozuksa her şeyi bahane eder.

Saygımla...
Sevgi Salman
Sevgi Salman, @sevgisalman
20.2.2011 23:40:53
Yazınızın her harfine katılıyorum. Böyle zihniyetler oldukça, doğusu, batısı kadınlarımız, kızlarımız ne mal gibi satılmaktan, ne de tecavüze uğramaktan asla kurtulamayacaklar.

Kaleminize sağlık. Sevgi ve saygı ile...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL