Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
erolabi
erolabi

BEYAZ

Yorum

BEYAZ

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

945

Okunma

BEYAZ

BEYAZ




Sığır dedim mi aklıma rahmetli ananemim adını renginden ve sahibine benzeyen huyundan aldığına inandığım ananemin vefatından sonra onu anımsattığı için apar topar satılan "beyaz" adlı bol süt veren ineği aklıma geliyor.

Adının ve sığırlığının hakkını her zaman verebilmiş, çocukla çocuk,büyükle büyük olmuş bir hayvandı.

Boyumuz ancak karnının yarısına geldiği zamanlarda hafifçe eğilip ananem gibi memelerini sıkıp sütünü içmeye çalışırdık.Sütün çoğunu ağzımıza isabet ettiremez ziyan ederdik. O çocuk olduğumuzu bildiğinden ses çıkarmaz,önündeki taze otları yemekle meşgul olurdu.

Bazen de altına girer onun yavrularıymışız gibi "maaaa,maaa" diye bağırırdık. O başını bize doğru çevirir, tebessüm eden gözleriyle bize bakardı. Bi; ben,kızkardeşim ve kızkardeşimden bir yaş küçük cadaloz teyzem.

Bir gün teyzem "hadi,beyaz’ı at gibi binelim" dedi. Biz şehirli olmamız sebebiyle hayvanlar hakkında onun kadar bilgi sahibi değildik. En azından öyle olduğuna bizi inandırmıştı,cadaloz teyzem.
Ahıra indik, Beyaz bizi her zaman olduğu gibi tebessümle karşıladı. Başını hafifçe kaldırıp "mmmöö" deyip " Neredesiniz kaç gündür?" diye soruyordu sanki.Yanına gittik,boynuzlarının arasını kaşıdık, bayılırdı kaşımaya, o huyuyla da dedeme benzedi birazcık.

Teyzem "üçümüz birlikte atlayalım sırtına ,nasıl olsa bağlı,kaçamaz" dedi. Biz de her halükarda zuhur edecek kabahatin bizim şehirli çocuklar olmamız sebebiyle cadaloz’a kesileceğini tahmin ettiğimizden "tamam" dedik,heyecan ce korku ile hem hal olmuş büyük bir istek ile.

Beyaz ahırım başlığında bağlandığından hemen yanında tavana kadar uzayan tahta döşemeye çıkıp oradan hoop Beyaz’ın üzerine oturduk.
Beyaz ilk önce yediği otları bırakarak durdu, başını görüş alanına girebileceğimiz şekilde çevirdi,sağa sola salladı.
Sonra hafiften silkelendi,o sırada biz Beyaz’ın derisine geçirdiğimiz parmaklarımızdan aldığımız güç ile üzerinde durduk.
Ve aniden arka tarafını havaya fırlatıp üçümüzü de ahırın ortasından akan hayvan pisliği ve çiş’i dolu küçük kanalın içerisine attı.
Üzerimiz başımız koyu yeşil ve iğrenç kokularla annemizin yanına gittiğimizde işaret parmaklarımızı Cadaloz teyzemize uzatıp " o dedi" diyebildik hüngür hüngür ağlarken.

Beyaz aklıma gelince nedense ülkemin insanlarını düşünüyorum.
Biraz Beyaz’a benzer hallerimiz yok değil hani.

Önüne konulan ot’u ak süte çeviren,içilmesine ses çıkarmayan,hatta ziyan edilmesine "Feda olsun,daha var nasıl olsa " diyen, fakat üzerine binilince ananemin sığırı kadar tepki gösteremeyen bir millet olduğumuz gerçeği düşündürüyor beni.

Haksız mıyım ?
Yıllardır sırtımıza binen acemi ve beceriksiz jokeylerimizi bir defa olsun atabildik mi sırtımızdan ?
Akaryakıta yapılan zam bizim hususiyetlerimizi ne güzel gözler önüne seriyor değil mi?
Bir yoklayın bakalım zihninizi ,daha neler bulacaksınız.
Bulduklarınızı paylaşın da hep beraber gülelim.
Selam ve saygı benden.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Beyaz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Beyaz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEYAZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
li_la
li_la, @li-la
27.12.2010 11:29:47


gülsek mi ?

ağlasak mı ?

ne diyebiliyoruz ki tebessüm ettirirken oldukça düşündüren bir yazıydı
tebrik ediyorum kaleminiz durmasın...
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
27.12.2010 06:55:41
Erol Bey yine güzel bir anlatımla sayfanıza konuk olduk. Teşekkürler paylaşımınız için. Saygılarımla...
HakkınSesi
HakkınSesi, @hakkinsesi
27.12.2010 01:58:54
Gülmek...??

Delirdiğimiz için galiba:))

saygılar abicim
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
26.12.2010 23:36:45
9 puan verdi
Gerçekten, bu halk bu kadar sessiz, tepkisiz olmasaydı ve ülkeyi yönetenleri doğru seçebilseydi, çoktan Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinden biri olmuştuk. Petrol , telefon, elektrik, su, internet vb. daha nicelerini en pahalı kullanan halkız. Ne sesimiz çıkıyor, ne soluğumuz. Deprem oldu, deprem vergileri geldi ; deprem korkusu bitti, vergileri devam ediyor ! Akıllara zarar !

Güzel bir dille anlatılmış '' Beyaz '' değil de ''Kuzu '' olduğumuz..

Fikret TEZAL tarafından 12/26/2010 11:38:07 PM zamanında düzenlenmiştir.
Bedri Tokul
Bedri Tokul, @bedri-tokul
26.12.2010 21:43:01
Dedim ya.... Erolabi bu ... Okuyucuyu yazısıyla peşine takıyor... Sonra bir yerinde zınk diye duruyor okuyanların başları bir yerlere çarpıyor.... Sonra Haaaa... diye başlanıyor dününülmeye...

Öptüm gözlerinden Erolum......
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
26.12.2010 20:30:13
10 puan verdi
erolabi, yazı stiliniz güldürürken düşündürüyor. Yazının bazı yerlerinde gülmekten kendimi alamadım ama düşündüm de. Bizler, bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözüne harfi harfine uyan insanlarız galiba.

Ne zaman üzerimize binerlerse, işte o zaman sizin beyaz gibi biraz silkiniyoruz ama hasmımızı üzerimizden atamıyoruz. İneklerden ders mi almalıyız acaba:)))

Güzel bir yazıydı kutluyorum. Saygımla...
Eser Akpınar
Eser Akpınar, @eserakpinar
26.12.2010 20:08:11
10 puan verdi
Zihin yoklamaya çok gerek yok ki;
Andımız; kaldırılıyor / kaldırılması gündemde.
Resmi dilimiz; İki oluyor / olmuyor - tartışılıyor.
İstiklal Marşımız'ın telif hakkını almamışız. Aldık / şükür.
Ülke topraklarımızın bir kısmında başka bir devlet kurulmak isteniyor / çalışılıyor.
İnek mi dediniz? Dünya Öküz'ün boynuzları üzerinde durmuyor muydu?
O, çok eskiden miydi?
Pardon, biz hangi yüzyıldaydık?

Saygılar.



Eser Akpınar tarafından 12/26/2010 8:53:27 PM zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL