Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Afet i azam
Afet i azam

Veda

Yorum

Veda

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

720

Okunma

Veda

Veda

Eşim ve kızımla birlikte gittik “Veda” filmine . Ailece gidilecek filmlerin azlığını düşünecek olursak bu durum filmin kanaat notunu yükseltiyor baştan . Filme emeği geçenleri öncelikle bunun için kutlamak gerekiyor .

Filmde en güçlü ve en iz bırakıcı bir anlatım olan en ağırından bir dram dilini seçmişler . Kostümler ve mekanlar sizi alıp o yıllara götürüyor bir çırpıda .

İlk perdeyi neredeyse başından sonuna kadar ağlayarak izledik . Oldukça duygusal sahnelerdi .

Zübeyde hanım artık zihnimizde başka bir şekle büründü bu film ile . Zamanının zorluklarının içinden neredeyse tek başına geçtiğini ve günümüzde de toplumda yalnız bırakılan önemli bir kadın kesimini temsil ettiğini gördük Zübeyde hanımın .

Toplumsal hassasiyetlerimizin doğru , net ve sağlıklı bir bakış açısına ne kadar ihtiyacı olduğu ve bu ihtiyacın asla giderilmek istenmediği gibi bir izlenime kapıldım filmi izlerken . Galiba gerçekten de insanların birbirini anlaması özellikle başörtüsü ve din eğitimi söz konusu olduğunda çok zorlaşıyor . Kimse de kolaylaştırmaya uğraşmıyor .

Ötekileştirmeyen bir dili görememek şaşırtıcı gelmedi bana , çok beklentili gitmediğim için belki de . Atatürk ‘ ün daha doğrusu “Zülfü Livaneli ‘ nin Atatürk ‘ ünün” Fikriye ‘ nin başındaki örtüyü çıkarttırma sahnesi Chp’ li kadınların çarşaf yırtma sahnesini çağrıştırıyordu . Aynı zihniyet kılık değiştirerek karşımızdaydı . Filmin bugünkü gündeme denk gelen bu hassas noktası maalesef çok derinliksizdi .

Tarihin arka sayfalarından herkes kendi Atatürk’ ünü bulup çıkarma gayretinde son zamanlarda sinemanın bugünkü imkanlarıyla . Zülfü Livaneli ‘ nin Atatürk ‘ ünü de görmüş olduk böylece . Biraz daha uğraşırlarsa gerçek Atatürk kendiliğinden çıkıp gelecek en sonunda zihinlerimize , vicdanlarımıza ve yüreklerimize . Ha gayret !

“Akla kapıyı açan ve iradeyi elden almayan” güzel ve gerçekçi bir Atatürk filmi izlemeye daha çok var bana sorarsanız .



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Veda Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Veda yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Veda yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL