9
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1334
Okunma

TÖRENİZ BATSIN SİZİN
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ,onaltı yaşında henüz gençliğinin baharında ,bir genç kızı ,babası ve dedesi ,cahiliye devrindeki vahşi Araplar gibi ,diri diri gömerek öldürüyor .bütün suçu sevmek olan bu yavruyu böylesine vahşice öldürenler insan olamaz bence .hayvan bile değiller .Zira ,hayvanlar bile kendi yavrusunu öldürmüyor .
Ve bu vahşet ,ne toplumdan ,ne de yetkililerden gereken tepkiyi görmüyor.Doğu ve Güney doğunun kangren olmuş bu yarasına yıllardır hiçbir siyasi neşter atmadı .Buradan bölücü başının emirleriyle ülkeyi yıllardır kan gölüne çeviren ,kardeşi kardeşe vurduran vekillere sesleniyorum .dönüpte aynaya bir bakın hele .kürt kadınlarını bu zulümden kurtarmak adına ne yaptınız bugüne dek .? Yörenizde ağalığı mı kaldırdınız?Berdeli mi bitirdiniz ?Yoksulluğa sefalete son vermek için yatırım mı yaptınız ? Ne yaptınız ne ? Ülkeyi bölüp parçalamaktan başka ..Medine ‘nin bağlanan elleri ,sizin duyarsız yüreğinize bir kelepçe gibi takılacak öte alemde ….
Hergün darbe senaryolarıyla ülkeyi yöneten ,topluma korku filmi faragmanları izleten ,,inasanları yaşamaktan bezdiren ,eşini başörtülü ,Gata ya almadılar diye üç yıl sonra mağduru oynayan sayın başbakan ,bu zavallı kız ve kızların mağduriyetini gidermek için ,hangi yasayı çıkardı ? soruyorum ?
Yürekleriniz bu kadar mı paslandı .size acı vermiyor mu artık hiç bişey .vijdanınızı cebinizde mi unuttunuz .? Kefenin cebi yok biliyorsunuz .Ve insanlar yıktıklarıyla değil yaptıklarıyla iyi anılırlar .
İmdattttttt ! diyorum .Çığlık atıyorum ….dayanamıyorum ..Artık bu vahşet haberlerini izlemeye .bi çere bulun buna bi çare..Sivil toplum örgütleri ,Hayvanseverler ,sokakta katledilen hayvanlara gösterdiğiniz tepkiyi Medinelere de gösterin ne olur .Susmayın .Çığlık atın Medine nin sesiyle .
AFFET BİZİ MEDİNE
O , yaralı bir ceylandı ,
Daha tazecik fidandı.
Kahta nın dağlarında ,
Boy verecekti baharda .
Düşemeden sevdalara
Kopardılar kardeleni .
İki kara örümceğin
Pitona benzeyen eli
Bağladı da ellerini
Cahiliye devrindeki
Vahşi araplar gibi ,
Gömdüler diri diri
Güzelim Medine yi ...
Attılar nefretlerini
Kürek kürek sinsice
Yavru ceylanın üstüne ...
Bunlar da insan mı bee ...?
Kimbilir nasıl yalvardı ,
Kıymayın bana diye
Yayıldı çığlıkları
Bütün ülkeye..
Ama kıydılar ona .
Kıydılar işte...yine ...
Cehalet çukurunda
Yaktıkları tezek kadar
Pislikti yürekleri ....
Töreniz batsın sizin
Töreniz batsın emi...
Medine bir ay gibi
Parlarken cennetinde
Tükürecek yüzünüze
Yanarken siz cehennemde ...
Medine ...ahh ..Medine ..
Yavru maralım benim .
Koruyamadık işte ...
Kurban verdik seni de .
Töre denen cehalete ...
Ne olur affet bizi ...
Affet bizi MEDİNE ....
MELAHAT ÇETİNKAYA