Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
zcavus
zcavus

KUKLA

Yorum

KUKLA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1672

Okunma

KUKLA

KUKLA

İnsanoğlunun yaradılışının mayasında mı? Yoksa sonradan gelen olgu mu? Bilinmez…

Yaşayış tarzımız.- APART - İMAN
İnsanların yaşayış tarzları, iş hayatları, aşk meşk ve parasal dengeleri gün geçtikçe değişmektedir. Teknolojik terimler ve gelişmeler çoğaldıkça insanlık değerleri de git gide azalmakta, insana verilen değerler de haliyle yavaş yavaş ortadan kaybolmaktadır. Böylece insan ilişkileri çerçevesinde insanlık duyguları da yok olmaktadır. Son yüz yılda yükselen gökdelenlerle apart- imanlarla günümüz siyasal olgularıyla teknoloji ile birleştiğinde insanoğlunun değeri tamamen ortadan kalkmaktadır. Bunlara birkaç örnek vermek mümkündür. Örneğin eskiden babasını asan bürokrat ve günümüz değerleri ışığında babasının oy’u ile kendi oyu’nu bir tutmayan sanatçılar gibi niceleri mevcuttur. Bunun yanında öz kızına tecavüz edebilen cani babalarla öz kızına sarkıntılık yapan üvey babası için annesinin dedikleri dikkat çekicidir ki anne öz kızına sarkıntılık yapan üvey babası için, “babası değil mi? Severde döverde” demesi insanlık çığırının nereden nereye fırladığı ortaya çıkmaktadır.

Dünya hayatı.. Kadın erkek olsun fark etmez. Bir bencilik ve uçkur uğruna ve politik devinim içinde siyasi erk olarak kazanılan paralar uğruna insanların girmiş olduğu haller insanlık adına artık utanç verici bir tablo oluşturmaya başlamıştır. Artık günümüz insanları eski değerlerle ahlaki değerleri bir kenara itip dünyayı sahiplenebilmek için yapmadığı şeyler kalmamakta bin bir türlü düzenbazlık çareleri ile hilebazlık desiselerinin akla gelmeyen sırlarını ortaya koymaktadırlar. Bilinen şey dünya hayatının geçici ve asla değişikliğe uğramayacağı gerçeği ışığında çeşitli yerleri olmadık duyulmadık yolları aşındırarak karşılarına çıkan engelleri de aşabilmek için katlanmadıkları insanlık değerleri dışında kalan insanlık değerlerini de unutup şöhret ve makam sahibi olabilmek için Zamanla bu aşamaları da aşıp bir mevkileri sahiplenenler artık orası sanki doğal olarak kendilerine tahsis edilmiş gibi bu yerleri işgal ettikçe oraya sahiplenebilme gayretleriyle sarıldıkça sarılmaktadırlar.

Devlet ve milletin refahı

Devletin temelini oluşturan aile bireyleri elbette iyi bir konumda olmasını arzular. Ancak, oturulan koltuk ne bu bireyin ne de başkasınındır. Bu makamla bu koltuklar daim olan devletindir.
Makam ve mevkilere haklarıyla gelenler kurumlarının dolayısıyla devletinin her zaman ilerlemesini refah düzeyinin yükselmesini arzular. Milletinin refah içinde olması onları mutlu eder. Ancak, bin bir türlü desiselerle buralara tırmananlarsa bırakın kurumlarının gelişip geleceğe ışık saçmasını hainlikleriyle devletini nasıl parçalayabileceklerinin hesabını yaparlar. Unuttukları şey ise kendilerinin birer KUKLA olduğu ve başkalarının maşası olduklarıdır.
Yaşadığımız evrende gerçek demokratik düzende memleketimizin kalkınması ve refah düzeyinin en üst sıralarda yerini alması için bu kukla ve maşaların bir an önce temizlenmesi gerektiğinin inancındayım.

Değerlerimize sahip çıkabilmek,
Biz millet olarak değerlerimize sahip çıkmazsak sonumuzun LÜT kavmine benzemesi işten bile değildir.
Geleceğimizin ve nesillerimizin sonlarının hayırlı olması dileklerimizle ne mutlu bize ki bu memleketin öz evlatları olmamızın gururunu yaşamak.


Zekeriya Çavuş
Araştırmacı Yazar

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kukla Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kukla yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KUKLA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL