Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
mine5757
mine5757

Yine Buruk Bi Veda Zamanı ?

Yorum

Yine Buruk Bi Veda Zamanı ?

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1241

Okunma

Yine Buruk Bi Veda Zamanı ?

Yine Buruk Bi Veda Zamanı ?


Gidişlere alışık bir yürek için, ayrılık zor değildir. Bunu da atlatırım ancak zamanı değildi. Sen gittin, yanında bıraktığını zannettiğin beni de sürükledin.

Yalnızlık ne ağır bir yürek sancısı, ne parçalayan bir vurgundur bilemezsin. İçini kemiren kaygıların, mantığının önüne geçer. Şiddetli bir fırtınadan geriye ne kalırsa, ayrılığın ardından o kadar virane kalır insanın ruhu. Kaldı ki, ben bitişlere alışığım ama bu zamansız oldu.

Ayrılık, geliyorum der aslında, hissedersin. Kabul edemezsin, o ayrı ama için için finale doğru gittiğini bilirsin. O yüzden çok da şaşırmazsın o an geldiğinde, kahredersin sadece, çok üzülürsün. Ben şaşırdım! Hazırlıksız yakalandım.

Gittiğin yerde daha mutlu musun diye düşünmeyeceğim. Öyle olacağına inanmasan gitmezdin. Vardır mutlaka bir bildiğin, yoksa bilmeden mi gittin? Bir maceradan öteye geçmeyecek ama ruhunu besleyecek bir yolculuksa çıktığın, gönlün rahat git, ben o duyguyu bilirim. İnsanın arayışlar içinde kendi çemberinde dört döndüğü uzun zamanlardan sonra, zincirlerinden kopma ihtiyacıdır bu hareketin, anlarım.

Sadece zamansız oldu. Biraz hissetmiş olsaydım, gözünde, sözünde bir şey yakalasaydım, beklerdim. Hatta ben toplardım bavulunu ellerimle, güzel dualarla yollardım. Son gecenin, son olacağını bilseydim, hiç uyumadan yüzünü seyrederdim sabaha kadar. Kokunu içime doldururdum. Sımsıkı sarılırdım, güneş doğana kadar bedenimi ayırmazdım ama bilemedim.

Vakti değildi sevgili, bu gidişin hiç sırası değildi. Gerçi bazen gitmek de öyle güzeldir ki! Terk ettiğin benim diye bencillik edemem. Yeni bir sayfaya başlamak, bir serüvene doğru gitmek nasıl bir heyecandır bilirim. Ben de birilerinden böyle gitmiştim…

Her ne kadar zamansız da olsa bu bitiş, senin adına dua edeceğim. Dilerim gökkuşağının altından geçmek için çıkmıyorsundur yola. Göreceğin, duracağın her noktada seni bir olay bekleyecektir. Yaşayacakların, geçmişindeki bağlardan koparmasın. Sırtında bir yük gibi taşıma ama hep cebinde tut derslerini. Deneyeceğin acılar ve kahkahalar zenginliğin olacaktır, doğru değerlendirir.

Zamansız bir veda, demek gidiyorsun sevgili! Beni düşünme, maceranın tadını çıkar. Dileğince yürü, gidebildiğin kadar uzun git. Bir gün arayıp haber ver mutlaka çünkü ben merak edeceğim, bu yolculukta ne kadar büyüdüğünü senin….
Bensiz nekadar mutlu olduğunu bana yaşatıığın buruk vedanın ayrılığın seni nekadar büyüttüğünü görmek istiyorum sevgili seni çok sevmenin bedelini özlemekle çekiyorum . . .

Bende böyleyim işde ..bana yaptıklarına rağmen seni güzel yaşanmışlığımsla anıyorum ardından ..dualarımı eksik etmiyorum ..sen rahat ol sevgili ben seni sensizde seviyorum
Sensiz seni çok seviyorum hem biliyormusun böyle kıymetini daha ii anlıyorum . . .
Seni seviyorum . . .

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yine buruk bi veda zamanı ? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yine buruk bi veda zamanı ? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yine Buruk Bi Veda Zamanı ? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
melek32
melek32, @melek32
6.1.2010 17:22:00
arkadaşım yüreğine sağlık yine akmış yüreğin damla damla kağıda,yine kaleminden buruk izler kalmış sayfada...anlatımı güzel içten bir yazıydı tebrikler seda sevgimle..
mine5757
mine5757, @mine5757
2.1.2010 20:23:40
10 puan verdi
çok teşekkürler . . .ayrılık kolay olmasada ..yaşanmışlık biyerlerde güzel bişiler ..hissetmek ..bunları dile getirmek ustalık olsa gerek . .
Engin Tatlıtürk
Engin Tatlıtürk, @engintatliturk
2.1.2010 20:12:26
8 puan verdi
Güzel bir ayrılık yazısı daha.

Tam puan.

KUTLUYORUM.
Mehtap ALTAN
Mehtap ALTAN, @mehtapaltan
2.1.2010 18:40:46
Gidişlere alışık olmak...

Bu mümkün değil..

Ama eğer onurluca yaşanmıyorsa bir sevda..

Sessizliğe gömülüp kendi çizgisinde onurunu koruyabilir...

tebrikler...
inci7469
inci7469, @inci7469
2.1.2010 17:14:42
10 puan verdi
Bende böyleyim işde ..bana yaptıklarına rağmen seni güzel yaşanmışlığımsla anıyorum ardından ..dualarımı eksik etmiyorum ..sen rahat ol sevgili ben seni sensizde seviyorum
Sensiz seni çok seviyorum hem biliyormusun böyle kıymetini daha ii anlıyorum . . .
Seni seviyorum . . .
SEVGİLİ MİNE
Giden sevgili zamansızda gitmiş olsa senin yüreğin güzel yaaa.sende yinede güzel anılar bırakmışya bu dahada güzel.bırak giden gidsin eminimki bu yürek sende var oldukça sen herzaman kazananlardan olacaksın.yüreğine kalemine sağlık.yazınıza bir kucak dolusu papatyalar bırakıyorum.sevgilerimle.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL