Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Afet i azam
Afet i azam

Hoca Camide Filan Degil

Yorum

Hoca Camide Filan Degil

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

782

Okunma

Hoca Camide Filan Degil

“Hoca camide” filan değil !

Babamın bir derdi var. Köyün büyüğü olarak kendisini vebal altında hissettiren bu dertten kurtulmak için harekete geçti dün ve birlikte müftülüğe gittik .

Köyün sevilen , sayılan , çalışkan imamı ailevi nedenlerden dolayı kurum değişikliği talebi ile kadrosunu köyde bırakarak kendisi hastanede göreve başlamış anlayabildiğim kadarı ile . Babamın deyimiyle “ nikah burada , kendi başka yerde ” . Ve atamasını kolaylaştırmak için lojmanda oturum imkansızlığına dair bir fotoğraflı rapor hazırlamış . İşte bu rapor yüzünden cami şu anda imamsız . Ne ezan okunuyor camide ne namaz kıldırılıyor . Gerçi beş vakit namaz kılan cemaat yok zaten yerleşim itibarıyle dağınık olan köyde . Ama camiler o dağınık cemaati toparlamak için görevini layıkı ile yapan imamlar sayesinde cemaat ile camiyi buluşturmak için değil midir zaten .

Zengin ve merhum bir hayırsever tarafından yaptırılan cami hizmet için imamını bekliyor , ama maalesef hoca camide değil !

Gece haberlerde izlediğim traji komik haberin bir benzeri bizim köyde yaşanıyor . Kumru ‘ ya atanan uzman cerrah hastanede ameliyathane olmadığını ve işe ameliyathane yaptırmaya koyularak başladıklarını anlatıyordu . Yani o türküdeki gibi “doktor bulduk , ameliyathane yok” ya da “cami bulduk , imam yok” dizeleri hala yaşadıklarımızla örtüşmeye devam ediyor .

Müftü bey ile babamın yaptığı uzun görüşmenin sonucunda bayındırlıktan ve müftülükten görevlendirilecek olan iki görevli eşliğinde oturuma müsaittir şeklinde verilecek bir rapordan sonra köye ancak bir imamın atanabileceğini öğreniyoruz.

18 yıldır oturulan lojmana oturuma müsait değildir raporu alan imama biraz da içerleyerek lojmanın son durumunu görmek üzere köye geliyoruz . Pembe boyalı lojmanın önündeki incir ağacının dibindeki eflatun zambak çiçeği bizi iki aydır bakımsız kalmış bahçenin halinden mahcup bir eda ile boynu bükük karşılıyor . Köyün cemaatinden bir genç de bize eşlik ediyor . Babamla birlikte yaptıkları tespite göre sıva , badana ve çatıya izocam döşeyerek lojmanı köylüden toplayacakları para ile ayaküstü adam ediyorlar .

Üç senedir üç çocuğu ile bu köyde hizmet veren hoca keşke “eve lazım olan , camiye haramdır” halk sözünü birazcık dikkate alarak lojmanı da köylünün seve seve vereceği destekle biraz daha bakıp onarsaydı da lojmanın bahçesindeki eflatun zambaklar gibi , başta babam olmak üzere cemaatin boynu bükük kalmasaydı .

Babam derdini eyleme döktü . Köyün cemaati ile birlikte çok sürmez , lojmanı tamir ettirir ve elinde fotoğraflarla müftülüğün kapısına dayanır . Böylece de hissettiği vebal duygusundan kurtulur . Darısı bu konulara yakınlığınca herkesin başına !


21 Ekim 2009


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hoca camide filan degil Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hoca camide filan degil yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hoca Camide Filan Degil yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hüzünlüşarkım
hüzünlüşarkım, @huzunlusarkim
21.10.2009 18:22:29


Duyarlı ve imanlı insanlarımız sebebine dönüyor bu dünya!
Allah razı olsun ehli İmandan..

Saygılar.
feyzi kanra
feyzi kanra, @feyzikanra
21.10.2009 15:22:51
Duyarlı ,gayretli,imanlı yürekler olmasa
başımıza çoktan taş yağardı.
Babanınızı kutluyorum.

feyzi kanra tarafından 10/21/2009 3:23:27 PM zamanında düzenlenmiştir.
hacı ali
hacı ali, @haciali
21.10.2009 14:02:50
Teşekkürler.
Her derde bir sahip çıkan olduğında umutlanmaya hak kazanırız.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL