Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Onur BİLGE
Onur BİLGE

104 - AĞAÇ

Yorum

104 - AĞAÇ

9

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1813

Okunma

104 - AĞAÇ

104 - AĞAÇ

Onur BİLGE

Şimdi ben, komşunun bahçesinde sallandığım badem ağacı çiçek açınca dört gözle beklediğim çağlalara haram diye el uzatamayacak mıydım? Çiçek yaprakları dökülmeden koparıp yediğim güzelim çağlaları yiyemeyecek miydim? O bahçenin sahibi yok. Kiracısı var. İki göz odada Onikiler oturuyor. Onlar izin verseler, olur mu? Başka hiçbir ağaca ellemem. Sadece ağacım da ağacım! Dalları da benim, çağlaları da... Çiçekleri de yaprakları da... Onu ben fethettim, benim olsun! Dallarında havalara uçtuğum ağacım! Ağaç arkadaşım! Doğum günüme meyveler yetiştiren, her yerden bana uzatan, canı gönülden ikram eden dostum! Başka ağaçlara gitsin çocuklar! Başka ağaçların akmasını toplasınlar! Ağacımın gözyaşları onlar. Taşlaşmış gözyaşları... Yanaklarında tomur tomur... Ben silmeliyim onları! Kimse değil!

Dallarının her yerini geziyorum. Uç dallara kadar tırmanıyorum. Onun her girintisini, her çıkıntısını dalını budağını biliyorum. Merdiven kadar kolay geliyor çıkmak. Her yerini yoklamışım, ellemişim, okşamışım... Benim, bizim sanacak kadar benimsemişim. Urgan atıyorum, salıncak kuruyorum, sonraları salıncak için

1001 GECE ÖYKÜLERİ - 5

OYUN - LİMAN YAYINLARI

KİTAP TEMİN ADRESİ: M. Şerikan KARA : 0 536 275 90 15

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
104 - ağaç Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 104 - ağaç yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
104 - AĞAÇ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hicbitmez
hicbitmez, @hicbitmez
30.7.2009 01:55:20
Dantel örüyorum. Yeni teknikler öğreniyorum. İçime sevinç doluyor! Meşgul oluyorum. Can sıkıntım geçiyor. İki şişle yün örüyorum. Küçük parçalar... Giderek hızlanıyorum. Sofular’da pek başaramıyordum. Örebildiklerimle ilgili hayaller kuruyorum.

insan eski gübnlerini animsiyor bende cok dantel örmüstüm.cok güzel yazilardan biriydi yine.
saygilar.


çiğdem aydın
çiğdem aydın, @cigdemaydin
20.7.2009 22:09:17
Bir an bende çıktığım ve inmediğim elma ağacımı hatırladım.
Dedeme o benim kimsenin değil,buraya kimse tırmanmayacak diye emir verirdim.Çok sağolun o günü bugünmüş gibi hatırladım.Kaleminiz daim olsun
hüzünlüşarkım
hüzünlüşarkım, @huzunlusarkim
20.7.2009 17:56:17
10 puan verdi
Çok güzeldi ..
Kutlarım.
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
20.7.2009 16:50:22
çOCUKLUĞUMUZA GİTTİK YİNE BİRLİKTE, BENİMDE BADEM AĞAÇLARIM VARDI, SİZİN GİBİ BENDE İNMEZDİM TEPESİNDEN. ANLATIMINIZ SIKMADAN BİZİ MAZİYE GÖTÜRÜP GETİRDİ; ÇOK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN...
elma-kokusu
elma-kokusu, @elma-kokusu
20.7.2009 14:39:40
Yine düsündüren bir yazi okudum sevgili yazarimizdan.
-----
" “Boş oturacağına, şeytan taşla! Boş oturanı Allah da sevmez, kulu da! Çalış! Bir şeyler yap! O zaman canın hiç sıkılmaz! Bak benim canım hiç sıkılıyor mu? İşleyen demir ışıldar, pas tutmaz.” diyor. "

* Bu son zamanlarda cok moda oldu, CANIM SIKILIYOR demek..özellikle genc nesil arasinda. Sürekli birseyler yapsa hic cani SIKILIR MI insanin? Degisik degisik seyler yapsa, hayatini tekdüze bir ya$am üzerine kurmasa..

Mesela benim cokcasi zamanim yetmiyor, CANIM SIKILMAYA ZAMANIM KALMIYOR, Ama bazen benim de CANIM SIKILDIGINDA zaman gecmiyor...!

Dilek Şılak
Dilek Şılak, @dileksilak
20.7.2009 11:02:44
10 puan verdi
etsin efendim etsin Rabbimde sana sağlık versin yüreğine ve kalemine ...
Dr. Ufuk Bayraktar
Dr. Ufuk Bayraktar, @dr-ufuk-bayraktar
20.7.2009 03:26:55
10 puan verdi
benden 10 puan...
Nermin Kaçar
Nermin Kaçar, @nerminkacar
20.7.2009 02:45:28
10 puan verdi
Çok teşekkürler Sevgili v değerli yazarım. Yine çok güzeldi. Ben de kiraz ağaçlarına tırmanırdım küçükken ve çok mutlu olurdum o agacın üstünde. Şimdi tırman deseler herhalde o cesareti bulamam. Kutlarım.
GuLeN
GuLeN, @gulen
20.7.2009 02:39:14
10 puan verdi

Mukemmel bir oykunuz daha geceme konuk oldu..

Cocuklugumu yasadim yine..!

Tesekkurler..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL