Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ince memed
ince memed

Aklın Yolu Demiryolu

Yorum

Aklın Yolu Demiryolu

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

896

Okunma

Aklın Yolu Demiryolu

Karayolu taşımacılığı yurdumuzda neden birinci sırada? Ülkemizde motor, makine ekipmanları üretmiyoruz. Petrolümüzü dışarıdan otomobilimizi dışarıdan alıyoruz. Karayolu taşımacılığının neredeyse tüm araç gereçlerini dışarıdan sağlıyoruz.
Bu kadar pahalı bir ulaşımı ısrarla sürdürmemizin ne anlamı var bilemiyorum. Aklın yolu birdir derler; o halde bu sonuc aklın sonucu ise iyi niyetli bir yönetimin sonucu değidir.
demir yolu maliyeti
asfalt yola göre 5 kat daha ucuz
daha hızlı
daha güvenli
daha konforlu
daha ekonomik (Daha az petrol yakarak daha fazla yolcu veya elektrik kullanarak daha az petrol)
daha planlı bir yolculuk sunar(Bindiğin saat belli indiğin saaat belli)
doğaya daha az zararlı (otobanlar doğal ekolojik ortamla yalıtım yaparlar)
bu sonuçlara ben teknik bir araştırma yaparak deği gözlem yaparak ulaştım.

Acaba Atatürükün ölümünden sonra bizi yönetenler bu gerçei gördükleri halde neden ısrarla karayolunu destekleyip demmir yolunu bir kenara attılar.

dünyanın en pahalı petrolünü biz tüketelim ulaşım arapsaçına dönmüşken otomobil zorunlu ihtiyaç haline gelsin sen de özgür bir ülkede özgür iradenle otobüsü treni seçme otomobilini seç sonrada özgür iradenle petrol istasyonunu seç(neredeyse tümü yabancı şirket) sonrada harcamaman gereken benzini harca petrol krallarına her ay aidatını düzenli öde sonrada kendini bütün bunları kendi özgür iradenle yaptığın yalanıyla avut.

Yeni düzenin köleliği böyle işte zorlamadan sıkmadan silahsız seni önüne sunula sınırlı seçenekten birine seçmeye mahkum eder.
yazacaklarım daha çok ama biraz da siz düşünün
demir yolu yaygınlaşsa paramız ülkemizde kkalır yabancı kan emiciler bizi sömüremez. alınan her otomobil petrol krallarına her ay köle olarak para ödemek demektir. buna mahkum değiliz.
Amerikada bu petrol kralları demiir yollarınıı satın alarak batırdılar. Marshall yardımları safsatasıyla bizim gibi ulkelere sadece karayolunda kullanalaım diye kredi verdiller. Neden acaba?
Bizde de demir yolu tam imajını düzeltecekken hızlandırılmışş tren fiyaskosunu bilerek gerçekleştirdiiler. (Altyapı yollar uygun olmadan sadece treni hızlandırırsan olacağı belli. Neden peki bütün bunlar )
sevgilerimle









Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aklın yolu demiryolu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aklın yolu demiryolu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aklın Yolu Demiryolu yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Onur BİLGE
Onur BİLGE, @onurbilge
16.7.2009 16:13:28
4 puan verdi
İpin ucu geçmiş bir soysuzun eline... O ne derse o... Kutluyorum.
ugurozaltin
ugurozaltin, @ugurozaltin
16.7.2009 15:41:56
Doğruyu söylüyorsun
Eminim ki sende dokuz köyden kovulmuşsun

Seçimler nasıl yapılıyor ülkemizde

YABANCI SERMAYE YE EN İYİ HİZMET EDECEK ADAMI BULUYORLAR VE HALKA DA OY ATTIRIP ONAYLATIYORLAR

Halka da bak demokrasiyi yaşıyorsun diyorlar

Masal masal masal
UÇUK
UÇUK, @ucuk
16.7.2009 11:12:01
10 puan verdi
düşünmek gerekiyor. Acaba neden...
çok güzel bir yazıydı..
saygılarımla...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
16.7.2009 10:10:52
Beğeni:
0
Okunma:
896
Yorum:
3
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL