Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
mkk07
mkk07

İlk yolculuğum

Yorum

İlk yolculuğum

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

784

Okunma

İlk yolculuğum

Sayfa kenarındaki boşluklar doldurulmayı beklerken nasıl boş durabilir insan. Sevdiğin kızın veya sevdiğin bir şeyin ismini yazarsın, içinden gelenleri karalarsın sığdırabildiğin kadar. Sayfa kenarları sayfanın ortasından daha doludur. Daha renklidir. İnsanların ruh halini bile anlayabilirsiniz oradan.
Sayfa kenarındaki boşluklar Kural istemezler. Yazın güzel olmuş olmamış fark etmez ve de o yazılarından sorumlu değilsindir. İşin gerçeği özgür kalemler yolculuğa oradan başlar. Önemli bir konu aslında. O daracık köşelerde sığıntı da olsa özgürlüğün tadına varabilirsen, geniş sayfaların kıymetini daha iyi bilirsin. Duygularımızı sayfanın hangi kenarında olursa olsun anlatabilirsek sayfanın tamamında harmanlayabilme şansımız olur.
Bende kıyıdan köşeden başlamıştım. Vadiye indiğimi henüz düşünemiyorum. Zor bir yolculuğa başladık. Taş, çamur falan filan Artık duygularımı kenarlarda değil sayfaların ortasında canlandırmaya çalışıyorum. Kurallara uyma çabasında konunun önemini vurgulama derdinde oluyorsun. Zaten bir şeyler ifade etme derdinde değilsen sayfaları boşu boşuna doldurmana gerek yok. Hem kendini hem okuyucuyu yorma.
Benim ilk yolculuğum bu. Hevesli başladım ve de hala hevesliyim. Acıların çaresizliğin ortasında da olsa kendini ufuktan doğacak olan güneşe, yol kenarındaki çiçeklere bırakmak güzel. Her çiçekten bal almak gibi bir şey bu. Her şey ilgilendiriyor seni. İster istemez her konuda düşünüyorsun. Yorucu oluyor bazen çıkmazlara girebiliyorsun. Ama yinede zevkli , farklı bir dünya.
Her gün yeni sayfalar yeni konular yeni düşünceler. Güzel oluyor birbiri ardına. Hiçbir olay boş olmuyor senin için. Bakış açın gelişiyor. Bu yazma işi insana gerçekten yeni özellikler kazandırıyor.
Her insanın içi dolar. Kimi şarkı söyleyerek kimi konuşarak kimi yazarak rahatlar. Kimisi düşüncelerini yazarak paylaşır.
İşte ben de yazanlardanım. Devam ettirme ümidiyle başladım ilk yolculuğuma. Ve de tasfiye erdim. Nice sayfalar dileğiyle.

Muhammet Karakök

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İlk yolculuğum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İlk yolculuğum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İlk yolculuğum yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
susehri
susehri, @susehri34
25.5.2009 13:56:20
iyi yolculuklar o zaman, edebiyat defteri yolculuğunda molasız karala...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL