Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
deniz hırçını
deniz hırçını

Yaşama Dair

Yorum

Yaşama Dair

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

729

Okunma

                         Yaşama Dair

Yaşama Dair


Yaşama Dair
Ne varsa yaşama dair hepsi duyguların çatışması değil mi.Evrenin tüm yasaların özünde zaman ve diyalektiğin birbiri ile çatışması hayatın özünü oluşturmakta. Bu çatışmalardan yayılan enerji tüm insanlığıda dünyacennet veya cehenneme çeviriyor.Politik çalkanmalar siyasi çekişmeler açlık savaş sömürü çevre kirliliği tüm olumsuzluklara rağmen yinede kazanan yine sevgi olacak bu olumsuz bulutları dağıtan sert boran rüzgarları gibi insanlığı aydınlığa çıkaracaktır.Yaşama dair ne varsa sonunda insanlık aydınlığı bulacak kötülük kendi karanlığında boğulacaktır
Bu kolay olmayacak kültür ve sanat bu aydınlığa erişmede bize basamak olacaktır.Karşı güçlerin karanlık emellerine karşı bir damla sudaki saflık,rüzgarda çıplak sese gün batışının hüznü,doğan güneşin coşkusu yaşama dair itici kuvvet olacaktır.
Ne zamanki bir bebeğin masumiyetine kavuşacak insanoğlu yaşama dair tüm olumsuzluklar yok olacaktır.
O günlerin gelmesi mucize olmayacak beslenen umutlar gittikçe çoğalacaktır insanların yüreğinde hadi sizde gelin katılın bu yaşama dair düşüncelere hep birlikte merhaba diyelim evrene.
Bülent Güven
03/11/2008 Saat 01.03

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yaşama dair Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yaşama dair yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yaşama Dair yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ozgurluk
ozgurluk, @ozgurluk
11.6.2009 15:21:52
merhaba diyelim evrene yaşama dair ne varsa..yüreğinize sağlık kaleminiz daim olsun...
berentuana
berentuana, @berentuana
15.11.2008 23:36:45
Harfi harfine katılıyorum.
Aynen sevgi kurtaracak insanlığı..Çok güzel ve nitelikli betimlemeydi..
Yaşama dair..insana dair.
Kutluyorum sevgi ve barış dolu yüreği..
Sevgi ve selamlarımla.
denizkızı
denizkızı, @denizkizi33
2.11.2008 01:29:46
8 puan verdi
Zorlu aşamalardan geçerken o mucize günlerin gelmesi için mucizeleri gerçeğe,yaşama dair doğru yollarda birlik beraberlik için tabiki varım,zincir halkalarını çoğaltmak için bir davet de benden hep birlikte merhaba diyelim evrene.Saygılar
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
2.11.2008 01:07:04
Beğeni:
0
Okunma:
729
Yorum:
3
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL