Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
salina
salina

hüzün perisinin kalemi -2 (dAmlAlAr)

Yorum

hüzün perisinin kalemi -2 (dAmlAlAr)

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

559

Okunma

hüzün perisinin kalemi -2 (dAmlAlAr)

‘damlalar’dan’
dışarıda yağmur yağıyor. odamın camı ise tam da onların istikametinde kalıyor. ama sanki bir gariplik var damlaların hallerinde bugün. önceleri onları hep hızla çarptıkları yerde binlerce parçaya bölünür ve sonrada yer çekimine kapılıp yavaşça aşağıya süzülüp, yeniden hafifleyip de göğe yükselinceye kadar ki serüvenlerine başlarlar diye tanımlardım kendimce. hep öyle davranıralarken izlemiştim yada bu kadarcık değerler yüklemiştim belki de. iyide şuanda cama yapışan damlalar neden kaymıyor. ve neden birer mercek gibi karşımda yükselen binaları teker teker büyütüyorlar. bugün onların öyle bir görevleri var ki.. sanki beni gitgide boğuyorlar. sanki bugün sadece bunun için geldiler buraya. binalarla kuşatılmış gri bir istanbul akşamında her bir damlada ayrı bir çirkin yapı yükseliyor. dersin onların içinde inşa edilmişler. bu şehirde sadece damlalarda inşaat yapmaya yer kalmış. öyleyken hala nasıl oluyor da diğerleri camda yer bulabiliyorlar kendilerine. herhalde beni daha da dışarılara itmek için geliyorlar. bu şehir; o kadar büyük mü? ama yine de saf, duru bir görünümleri var. sanki hepsine birden uzaktan bakınca - karşı binadan görülme hoşnutsuzluğunu saymazsam- bir şey anlatmak istiyorlar. bana bir resim çiziyorlar. her birinde büyüttükleri her bir binanın her bir camının yalnızlığı, her bir bütünün gizli manevisini yansıtıyorlar, ve bana anlatabiliyorlar. ve gittikçe daha da yalnızlaşıyorlar. boğucu bir akşamında yine İstanbul’un. aynı ölmemek için - yada çökmemek. ne fark eder ki ikisi de aynı şey- her gün kaderine yenilmeden on üç milyon parazitiyle - sadece bir günlüğüne uğrayanları hariç- yaşayan fakir ama zengin bir istanbul semtinde olduğu gibi. ve o semtten bir güne daha nokta.
saı

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hüzün perisinin kalemi -2 (damlalar) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hüzün perisinin kalemi -2 (damlalar) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
hüzün perisinin kalemi -2 (dAmlAlAr) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
salina
salina, @salina
11.2.2007
ben belki de öykü yazmayı beceremiyorumdur ve belki de hiç tanımadığım sizi bir şekilde sinirlendirdim ancak bu öyküler için geçerlimidir tartışılır yazılanlar bazen yazanın içinden geldiği gibi imlasız ve kuralsız yazıldığında tam olarak istenileni anlatabilir. yine de teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Hüseyin Kekiç
Hüseyin Kekiç, @huseyinkekic
11.2.2007
Öykü değil bu.
Hiçbir imla kuralı uygulanmamış.
Yorucu ve anlaşılmaz.
...
Kusura bakmayın.
Öykü bölümü için daha dikkatli eserler seçmeliyiz diye düşünüyorum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL