1
Yorum
5
Beğeni
5,0
Puan
57
Okunma

Sadakati ve sevgiyi yaşatan hayvanlardır köpekler ;
Biz öyle gördük öyle büyüdük öyle de devam ediyoruz .
Kendine bakan besleyen sahiplenen insanlara tam teslim olurlar .
Dünyada öldürüleceğini düşünmeden sahibine güvenen çok az canlı vardır
Kanatları olmadığından kendilerine yiyecek veren insanları gördüklerinde kuyruklarını çırpar gibi sallayarak severler ...
Ve onları tatillerinde çocuk gelişimi için palyaço gibi kullanıp dönüşlerinde terk eden ,
Dağ başlarına atıp kaçan aç susuz bırakan ve karınlarını doyurmak için yiyecek aradıklarında kovalayan taş atan , yakalayıp tecrit eden hapseden kuru ekmeğe muhtaç eden , kısırlaştırıp kontrol altında tutmak yerine yetmeyip çeşitli gerekçelerle öldüren insanlar da vardır .
Hayvan severliği ile bilinen şehirlerde neden köpek saldırıları hiç duyulmaz ?
Bilakis baş köşelerde bulunurlar , birçok giyim mağazası yaz sıcaklarında onları kapı klimalarının altında serinlemesine sere serpe uzanmalarına izin verir .
Otobüs duraklarında metro istasyonlarında gölgelik alanlarda kimseyi rahatsız etmeden yaşarlar beslenme saatleri geldiklerinde birçok gönüllü insan yiyecekler getirir beslerler .
İnsan sevgisi öyle bir şekilde ilerler ki insanların davranışlarını taklit etmeye başlarlar .
Mesela benim yaşadığım ilçede trafik ışıklarının olduğu yol geçişlerinde kırmızı ışık yanarken karşıya geçmeye çalışan bir tane köpek göremezsiniz .
Bırakın geçmeyi o anda trafik kurallarına uymadan karşıya geçen insanlar varsa asla peşine takılmazlar yeşil ışığın yanmasını beklerler , böyle de garip şaşırtıcı davranışlarına sürekli şahit oluruz .
Ancak bir farkları vardır , bu köpeklerinin tamamı denetim altındadır aşıları yapılmıştır
Köpeğin kulağında küpe takılıdır bu köpeğin kısırlaştırıldığı, mikroçip takılıp kayıt altına alındığını gösterir.
Neden bazı şehirlerde bölgelerde kırsal mahallelerde büyük sorundur köpekler ?
Çünkü başıboş sevgisiz ilgisiz köpeklerin kontrolsüz çoğalmaları yerel yöneticilerin görevlerini aksatmaları ve o saldırı bölgelerine köpekleri araçlarla götürüp terk edenlerdir neden !
Yaşamak hayatta kalmak yiyecek bulmak için mahallere indiklerinde gördükleri muamele ile davranışları değişmeye başlar .
Uzak tutulan yabanileşen her hayvan vahşileşir .
Bu bir sorundur ama evcilleştirilip sonra sevilir sevilmez yarar yaramaz diye ayırmak . köpeğin suçu değildir . İNSANDIR SUÇLU .
Orhan Gülaçar
5.0
100% (1)