Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Aliustaoğlu
Aliustaoğlu

Bir İhtimal

Yorum

Bir İhtimal

( 1 kişi )

1

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

182

Okunma

Bir İhtimal

Bir İhtimal

Genel sağlık kontrolü yaptırmak için gittiğim özel bir hastanede, kalp mütehassısı doktor Murat bey, muayene sonucu hakkında öyle ifadeler kullandı ki şaşırdım ve ne yapmam gerektiğini bir hayli düşündüm.
Şunu dedi:
-Anjiyo olsanız iyi olur. Kalp damarınız tıkalı olabilir.
-Anjiyo olmadan tıkalı olup olmadığını söyleyemez misiniz?
-Hayır. Anjiyo kesin netice verir. Hem o süreçte gerekirse stent takılabilir.
-Yani sorun hallolur, öyle mi?
-Duruma göre, ameliyat da gerekebilir.
-İyi ama, efor testini geçtim. İsterseniz bir test daha yapın, yine geçerim.
-Valla doktor olarak ben tavsiye ediyorum. Siz bilirsiniz. Kartımı da vereyim, düşünün.
-Anlıyorum Peki, anjiyodan sonra damar üzerine çimento torbası gibi bir ağırlık konulup kaç saat bekletiyorsunuz?
-Endişeniz bu muydu? Şimdi yeni yöntemler gelisti.Hepsi belki iki saat sürebilir.
-Anlıyorum doktor. Dediğiniz gibi ben bir düşüneyim.

Tabi hemen düşündüm. Neden doktor birçok ekonomist gibi "ihtimaller" üzerinde duruyor?
"Tıkalı olabilirmiş, stent takılabilirmiş, ameliyat gerekebilirmiş, iki saat sürebilirmiş." Dikkat edin, bu çümleler ihtimal belirtiyor. Zaten ihtimal dahilinde olmayan ne var doktor?
Ekonomistler ne diyor? "Borsa şu seviyelere gelebilir. Şurayı kırarsa buraya doğru bir hareket görülebilir. Şu seviyelere inebilir, düzeltme olabilir." Bütün bunları söylemek için doktor veya ekonomist olmaya gerek var mı Allah aşkına?

Bize dobra dobra"durum şudur, beklentim de şöyledir." diyebilecek doktor ve ekonomistler lazım. Ama nerede? Herkes tutturmuş ihtimalleri sıralıyor Hastalık hali ya var, ya yoktur.Borsa ya çıkar ya düşer. Gece ve gündüzün bir arada olmayacağı gibi.

Anjiyo meselesine dönersek, olmadım. Aradan on bir yıl geçti, şükür iyiyim.

Kasım 2025
"Güncemden Yapraklar"

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir ihtimal Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir ihtimal yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir İhtimal yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
14.11.2025 10:39:18
5 puan verdi
Yüreğinize ve kaleminize sağlık. Her zamanki gibi etkileyici ve derin bir şiirdi. Okurken duygulandım ve keyif aldım. Böyle güzel eserler okumak her zaman büyük bir zevk. Yüreğinize sağlık, saygılar, selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL