Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
mnihatmalkoc
mnihatmalkoc

GAZZE'DE ATEŞ DE, ATEŞKES DE DEVAM EDİYOR(MUŞ)!

Yorum

GAZZE'DE ATEŞ DE, ATEŞKES DE DEVAM EDİYOR(MUŞ)!

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

105

Okunma

GAZZE'DE ATEŞ DE, ATEŞKES DE DEVAM EDİYOR(MUŞ)!


M. NİHAT MALKOÇ

İnsanın çukur hâlini (esfel-i sâfilîn) görmek istiyorsanız İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bakın, yeter. O, bunun en uç örneği olarak karşımızda duruyor.
Geçenlerde başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere, Avrupa ve Ortadoğu’nun birçok lideri Mısır’ın Şarm el Şeyh şehrinde bir araya gelerek bir anlaşma metni imzalamıştı. Güya bu antlaşmayla Gazze’deki çatışmalar sonlandırılacaktı.
Siyasî hayatında hep ikili oynayan Sarı Kafalı Trump ikide bir kasılıyor, "Dünyada altı savaşı bitirdim, bu yedinci olacak" diyordu.
Gazze’de ateşkesin yürürlüğe girmesiyle on binlerce Filistinli, Gazze’nin kuzeyindeki yurtlarına geri dönmeye başlamıştı. Fakat mevcut görüntü böyle olsa da İsrail’in kötü sicili insanların içinde şüpheler uyandırmıyor değildi.
İsrail ordusu yetkilileri "herhangi bir ani tehdidi ortadan kaldırmak için" operasyonlarına devam edebileceği uyarısını da vurgulayarak yapıyordu.
Bu, bir anlamda çalacakları minarenin kılıfını önceden hazırlama eyleminden başka bir şey değildi.
Yapılan antlaşma sonrasında İsrail ordu güçleri Gazze Şeridi’nde geriye çekilmeye başlamıştı. En azından ilk görüntü buydu. Belki bunu yapmaya mecbur kalmışlardı.
Zira İsrail bugüne kadar imzaladığı onlarca anlaşmayı bozan, ateşkesi bitirip ateşe kaldığı yerden devam eden bir ülke olmuştu hep.
İsrail, başta Türkiye olmak üzere, ABD’nin ve bir kısım Avrupa ülkelerinin zoruyla antlaşmaya yeşil ışık yakmak zorunda kalmıştı.
Antlaşmanın imzalanmasından birkaç gün sonra İsrail terör devletinin eski kötü alışkanlıkları tekrar nüksetmeye başladı. Sudan sebeplerle ve niyet okumalarla Gazze’ye defalarca saldırdılar. Yine başta çocuklar olmak üzere, kadınların ve yaşlıların da içinde bulunduğu onlarca insanı şehit ettiler.
"Huylu huyundan vazgeçmez." diye bir atasözümüz var ya, tam da bunu, İsrail’in bu alçak tutumunu anlatıyor bu söz.
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İsrail’in yoğun saldırılarına rağmen Gazze Şeridi’nde ateşkesin sürdüğünü söylemekten hiç de utanmıyor.
Vance, utanıp sıkılmadan "Arada sırada böyle küçük çatışmalar olur." diyor. Bunu derken yüzü kızarmıyor, hatta içten içe gülüyor belki de.
Efendiler İsrail nasihatten anlamaz. Şair Ziya Paşa’nın dediği gibi “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir/Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” (Nasihat ile yola gelmeyenin azarlanması gerekir, azar ve nasihat ile yola gelmeyenin ise hakkı dayaktır.)

Unutulmamalıdır ki "Allah Teala zulmün cezasını erteleyebilir, ama kesinlikle ihmal etmez."
Onun da bir gün zamanı gelecek elbette!
Çok da uzun bir zaman beklememize gerek kalmayacak inşallah.
Sabır, ya sabır!

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Gazze'de ateş de, ateşkes de devam ediyor(muş)! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gazze'de ateş de, ateşkes de devam ediyor(muş)! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GAZZE'DE ATEŞ DE, ATEŞKES DE DEVAM EDİYOR(MUŞ)! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL