Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
idrisbacanlı
idrisbacanlı

AŞK BİR İLLÜZYON MU?

Yorum

AŞK BİR İLLÜZYON MU?

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

123

Okunma

AŞK BİR İLLÜZYON MU?

Aşk… Kalbin fazla mesai yapması mı, yoksa beynin gerçekleri kısa süreliğine işten çıkarması mı?
Bazıları der ki aşk bir illüzyondur. Gerçeklerle yüzleşmemek için zihnin çektiği pembe bir perde… Karşındaki kişiyi, olması gerektiği gibi değil, olmasını istediğin gibi görürsün. Bir tür gönüllü halüsinasyon.
Tıpkı bir sihirbazın el çabukluğu gibi: Ortada kaybolan mendil yoktur ama sen kaybolduğuna inanırsın. İşte aşk da bazen böyle: O, seni sevdiğini söyler, sen de sevildiğine inanırsın. Belki de sadece o inanca aşık olmuşsundur.
Aşk belki de bir gerçekliğe duyulan inancın illüzyonudur. Ama dikkat: İllüzyon ne zaman takıntıya, ne zaman bağımlılığa, ne zaman hayal kırıklığına dönüşür, işte o zaman tehlikeli olur.
Aşk, kör etmemeli. Sadece göz kamaştırmalı.


Bacanlı

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aşk bir illüzyon mu? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk bir illüzyon mu? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AŞK BİR İLLÜZYON MU? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL