Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
ŞuLeCannn
ŞuLeCannn
VİP ÜYE

Kalp Lekem

Yorum

Kalp Lekem

( 2 kişi )

2

Yorum

16

Beğeni

5,0

Puan

217

Okunma

Kalp Lekem

Kalp Lekem



Bahçede, iki büyük ağaca gerilmiş ipten çamaşırları toplamaya başladım. Doğanın yeşilliğinde hafif bir rüzgarla sallanan bembeyaz çamaşırların o mis kokusu iç dünyamı büyüledi. Birden, çamaşır ipinde çocukluğumu gördüm. Orada öylece asılı kalmıştım. Birileri, havalansın diye çocukluğumu bu ipe asmış olmalıydı. İyice çitilenmiş olup olmadığına baktım çocukluğumun. Hayır olamaz, gömleğimde kalp lekeleri vardı.

Kalp Lekem

Başlangıçta seni kalbimden çıkarmanın yollarını aradım. Arınmanın farklı yollarını denedim. Bazen yürek yolculuğumda uzun yolları seçtim, bazen de patika yollar aradım saf sevgiye ulaşmak için. Geçmişte; sevilmiş, onaylanmış, önemsenmiş olup olmamamla ilgilenmiyorum artık. Yine de çamaşır ipinde ahşap iki mandalla mühürlenmiş olman çocukluğuma dokundu. Öfkemi, panikliğimi, içimdeki birikmişliği ve onaylanmak, değer görmek gibi bütün söylemleri ağaçların dallarındaki kuşlara teslim ettim az önce. Bıraktığım bütün ağırlığa rağmen, kuşların hafifçe kanat çırpışları ve rüzgarla yaptıkları alışveriş yüreğimi okşadı.

Yıllardır fiziksel ve içsel olarak kabuk soyuyorum. Dilim dilim tüketiyorum yüreğimdeki arafı. Ayak topuğumdaki kanı fark ediyorum bir anda. Kanamadan, kabuklarından arınmadan ve kendini affetmeden yalnızlığını sevemeyeceksin biliyorum. Hep şikayet ettiğin şeylerin, senin birer zenginliğin olduğunu fark ettiğinde, bu yazıyı kaleme almış olacaksın ey güzel çocuk.

Odana girmeyi başarmış kelebeğin nasıl çırpındığını gördün ışığın altında. Kalp lekenin, kelebek dokunuşları olduğunu anladığında ise duygularını çitilemekten vazgeçtin en nihaye. Çamaşır ipine yöneldin birden. Çocukluğunu topladın, mandallarla sıkışmışlığın arasından alıp. Özenle katladın duygularını, dolaba kaldırmadan az önce. Hey çocuk! Kırık camlar, çekmeceler, dolaplar, yarım gülüşler ve geçmişten gelen o duygusal yükler seninle konuşmak istediklerinde, muhtemelen yazıyı finale erdirmek üzeresin. O zaman şunu bil ve kendinden emin ol; onların sevgisizliğinden, kinlerinden, sana yükledikleri ama sana ait olmayan hiçbir şeyden sen sorumlu değilsin. Aynaları seviyorsun. Zayıflıklarını, yüreğindeki ağır yükleri görüyorsun. Her deneyiminde içten içe büyüyorsun.

Kalp lekem şen gülüşler bırakıyorum sana. Ütüsüz bir gömlek ve kırışıklığına rağmen hayat kokan bir kendiyle barışıklık. O gömleği giyinmek değil maharet. Asıl hüner, hüzün ve sevinçleriyle çırılçıplak kalmayı başarabilen bir yürekte.

Kendini affettiğin için bu son cümlede içten bir nefes alıp, içten içe gülümsedin. Biliyorum çocuk, biliyorum...

ŞuLeCan

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Kalp lekem Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kalp lekem yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kalp Lekem yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
M.Y.
M.Y., @m-y
13.9.2025 13:00:33
Ne derler bu yazıya iç dökümü mü? Başka bir adı var mı?
Hatalarımız, pişmanlıklarımız bizi biz yapan şeyler. Eğer ruh (zihin) ölümsüzse belki onların bir kısmını taşırız ebediyete.
Saygılar.
Etkili Yorum
NİHATYURT, @nihatyurt1
13.9.2025 02:35:37
5 puan verdi
TEBRİKLER DEĞELİ ŞAİREM,
YENİSİNİZ ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ
FEVKALADE BİR ESER
KELAMINIZ BOL OLSUN
İYİ OZAN kANADA SELAM OLSUN SANADA
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL