Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
dali
dali
@dali1

CİN CİN BAYKUŞ

18 Şubat 2025 Salı
Yorum

CİN CİN BAYKUŞ

( 4 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

85

Okunma

CİN CİN BAYKUŞ

CİN CİN BAYKUŞ

Bir zamanlar, derin bir ormanda sevimli bir baykuş yaşarmış. Bu baykuşun adı Cin Cin’miş.

Cin Cin, akıllı ve meraklı bir baykuşmuş. Gece olunca ormanda bir hareket var mı diye ormanın en yüksek ağacına konar, ormanı izlermiş.

Bir gece, Cin Cin ormanın karanlığında bir şeylerin ters gittiğini hissetmiş. Diğer hayvanlar korkup saklanmışlar. Küçük Fare, cesaretini toplayarak Cin Cin’in yanına gelmiş. "Neden bu kadar korkuyorsunuz?" diye sormuş.
Cin Cin, "Gece çok karanlık ve ormanda bir şeyler oluyor. Ama ben bu durumu anlamak istiyorum," demiş. Küçük Fare, "Ben de seninle gelmek istiyorum. Belki bir şeyler bulabiliriz," demiş.

İkili, ormanın derinliklerine doğru yola çıkmışlar. Karga, onları takip etmiş ve "Ne yapıyorsunuz bu karanlıkta?" diye sormuş. Cin Cin, "Ormanda bir sorun var, bunu çözmek zorundayız," demiş.

Bir süre sonra, ormanın ortasında büyük bir ateşin yandığını görmüşler. Hayvanlar korkudan kaçışıyorlarmış. Cin Cin, "Bu ateşin kaynağını bulmalıyız," demiş. Karga, "Ben yukarıdan bakarım," diyerek havalanmış.

Karga, ateşin bir grup insan tarafından yakıldığını keşfetmiş. Hemen geri dönüp durumu anlatmış. Cin Cin, "Hayvanları uyarmalıyız!" demiş. Küçük Fare, diğer hayvanları toplayarak onları güvenli bir yere yönlendirmiş.

Cin Cin ve arkadaşları, tüm hayvanları güvenli bir yere götürmüşler ve ateşi söndürmek için birlikte çalışmışlar. Sonunda, orman tekrar sakinleşmiş. Cin Cin, cesareti ve zekâsıyla tüm hayvanların takdirini kazanmış.

O günden sonra, Cin Cin Baykuş, ormanın koruyucusu olarak anılmaya başlanmış.

12.02.2025 Ankara
Durmuş Ali ÖZBEK
Eğitimci Yazar
Kültür Bakanlığı Halk Şairi

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Cin cin baykuş Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Cin cin baykuş yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
CİN CİN BAYKUŞ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Müjgan Akyüz
Müjgan Akyüz, @mujganakyuz
19.2.2025 06:27:34
5 puan verdi
Çok tatlı bir masal, tebrikler üstat
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ