Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Mehmet akpınar
Mehmet akpınar

DERT ETME

Yorum

DERT ETME

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

275

Okunma

DERT ETME

Derdim var sanırsın dert görmeyince, derdim var sanırdım derdini dinlemeyince.

İşin mi yolunda gitmedi, dert değil. Zaman halleder, bir hal çaresi bulunur.

Hasta mısın? Dermansız değilse dert etme; iyileşir, görmemişe dönersin.

Borcun mu var, taksitlerini mi ödeyemiyorsun? Mutlaka bir çare vardır! Ertele, yapılandır; gün ola harman ola, kul sıkışmayınca hızır yetmezmiş, belki de yanı başında bekliyordur. Hele bir soluklan, dert etme!

İflasa mı gittin, işsiz mi kaldın? Sağlığın yerindeyse dert etme! Gün doğmadan neler doğar, Allah bir kapıyı kapatırsa bir başka kapıyı açar, kulunu rızksız bırakmaz; ama gayreti elden bırakma! Dertlenmek derde deva olmaz.

Çalışansın, bir pozisyon bekliyorsun, ama olmadı. Olmayanda da hayır vardır, belki daha iyisi seni bekliyordur; çabayı elden bırakma, yürümeye devam et, elbet bu yolun bir menzili vardır. Allah kulunu yolda koymaz!.

Emeklisin, hayat şatları ağır, geçinmekte zorlanıyorsun. Elbet dert edersin, etme! Talep et, gayret et, sesini duyur ama kendini sağlığından etme, sağlığın yerindeyse dert etme! Kara gün kararıp kalmaz. Her gecenin bir sabahı, her darlığın bir ferahlığı vardır.

Dert ettiklerimi dert bilirdim, değilmiş meğer. Hepsi bir bir çözüldü, çözülmeyen unutulup gitti.

Elinin ermediği, gücünün yetmediği dertlerin olmasın yeter ki!  Ya olursa! Olur, olabilir... Umutsuzluğa kapılma, mücadeleye devam et. Her yolu dene, bilene danış, eşekten düşene sor; kader gayrete aşıktır, unutma! 


Elinden geleni yaptın, tevekkül et! Kader çizginde ne varsa onu yaşarsın. Bakarsın, Yaradan gayretlerini dertlerinin çözümüne vesile kılar!

Hayat yolculuğu; tekdüze değil, inişli çıkışlıdır. Bu yolculukta zorluk, keder, sevinç, mutluluk iç içedir. Kederleriniz az, mutluluklarınız bol olsun.

Pes etmeyin, gayret edin, mücadele edin; ama isyan etmeyin!

Hayat böyle bir şey...

MehmetAkpınar










Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dert etme Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dert etme yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DERT ETME yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL