Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Cemile Ülkü
Cemile Ülkü

TECRİTTE BİRİ

Yorum

TECRİTTE BİRİ

6

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

633

Okunma

Okuduğunuz yazı 22.8.2023 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

TECRİTTE BİRİ

TECRİTTE BİRİ

Bütün bunları yaşamış olmak ruhuma ağır geliyordu. Bunu kaldıramıyordum.

Halbuki böyle bir acıyı yalnız yaşamıyordum.
Pek çok insan benimle aynı kaderi paylaşmış, tarih tekerürden ibaret olduğunu bir kez daha ispat etmişti sadece.
Kurbanlar farklıydı ve bu defa kurban bendim, bizdik.
Ama o zamanlar ruhu haliyetim sağlıklı birşeyler düşünecek durumda değildi. Sanki acı yalnız benim acımdı, yalnız benim canım yanmıştı.Sanki bir batağa düşmüştüm ve boğulmam için tek başıma bırakılmıştım.Tek başıma çırpınıyordum.Çırpındıkça batıyordum.

Bir tarafım bunun yazgı olduğunu söylüyor bütün teslimiyetiyle masum bir çocuk gibi her yapılanı kabulleniyordu. Diğer tarafım kulların eliyle gelen neden yazgı olsun ,neden herşeyi itirazsız kabulleniyorsun diyordu.

Bir tarafımda isyan eden ergen biri , diğer tarafımın bunak uysallığından olabildiğince nefret ediyordu. İçimde her bakımdan birbirine tezat iki insan yaşıyordu.

Bölünmüştüm.Kafasında farklı farklı seslerle boğuşup duran, melun bir yaratık gibi ortalıklarda başıboş dolaşıyordum.

Bu şehirde yaşamak her geçen gün bana daha da imkansız görünüyordu. Hergün yürüdüğüm kaldırımlar ayaklarımın altından çekiliyorlarmış gibi hissediyordum.
Bana hep sevimli gelen tanıdık evlerin yüzleri kirlenmişti.
Baktığım her şey sevimsizleşmiş,yediğim her lokma tatsızlaşmış,yaşadığım her saniye anlamsızlaşmıştı.

Dokunmak istediğim her şey anında değişiyor, tüm cismaniyetiyle bambaşka bir şeye dönüşüyordu. Sürekli başkalaşan insan silüetleri görüyordum.

Evet ayağım takılmıştı.Tökezlemiştim.Ama düşmemiştim.Hala ayakta durma çabası içerisindeydim.Ama insanların bir anlık bir zaafiyete bile tahammülleri yoktu.Ayağı tökezleyenleri hele düşenleri hiç sevmezlerdi. Hayat bir yarıştı ne de olsa.Yürümek dahi olmazdı bu maratonda.Koşacaktın.

Halbuki ben koşmaktan çok uzaktım. Yorulmuştum, umudum bitmişti.Dağılmıştım.
Hiç kimse, hiçbir yer beni bu halimle , bu dağılmışlığımla , kendine yakıştırıp kabul etmiyordu.Ölüm bile.

Bazen usulca bir kitabın koynuna sokuluyordum. Anlatacak ne kadar çok şeyleri vardı. Kanatlanıp kalenizin dışına çıkıyordunuz. Bambaşka göklerde kanatlar çırpıyordunuz.
Benim de anlatacak ne çok şeyim vardı halbuki. Ama ne anlatmaya mecalim, ne anlatacak sözcüklerim vardı.

Bazen arabama atlayıp kendimi şehrin kalabalığının dışına atıyordum.İnsanlardan uzaklaşmak, olabildiğince uzaklaşmak bana kendimi iyi hissettiriyordu.

Upuzun yolları vardı olduğum şehrin.Yolların kenarında buğday tarlaları alabildiğince uzardı. Engin bir deniz gibiydi bu tarlalar. Denizi çok özlediğimde uzun uzun bu tarlalardaki başakları seyreder, mutlu olurdum.

Başaklar rüzgarda tıpkı deniz gibi dalgalanırlardı.Onları saçlarını savuran sarışın bir peri kızını seyreder gibi seyrederdim. Güzelliğini izlemeye doyamazdım.

Bugün de en çok sevdiğim buğday tarlasının kenarına gitmek geldi içimden.Belki yine eskisi gibi hafiflerdim.Yine içimi çocuksu sevinçler sarardı.İçime dolan bu kin giderken yollara akardı.Affedebilirdim belki herkesi.

Sendeleyerek zar zor da olsa arabaya kendimi atabildim.Derin bir nefes aldım.Ama içinde bulunduğum her ortam sanki beni boğuyordu.


Ah o eski günler şimdi ne kadar da uzaktı.Böyle bir zamana atılmak ne büyük bir kederdi,nasıl bir bahtsızlıktı.

Yol boyunca ilerliyordum.Kafamın içinde ne varsa atmak için çırpınıyordum.Güzel olan ne varsa içime dolsun istiyordum.
Ama yapamıyordum, olmuyordu.Ne açtığım müzik,ne araladığım pencere, ne içeriye dolan
güneş ruhuma sızamıyordu.Ruhum karanlıktı,kapkaranlıktı.Geçtiğim yollar ruhumun karanlığıyla kararıyordu.

Arabamın etrafında kara bulutlar peyda olmaya başlıyordu.
Önümü göremiyordum.Havayı kapkara ince bir duman kaplıyordu ve vücudu o kara bulutların içinde son buluyordu.Sonra penceremden giren kara bir sızıntı arabanın içine dolmaya devam ediyordu.

Buğday tarlasının kenarında bir cepte arabamı durdurdum.
İşte her zamanki gibi olduğu yerde yine beni bekliyordu.Ne kadar vefalıydı,ne kadar güzeldi.Yine saçlarını rüzgara karşı savuruyordu.

Sakinleşmek için gelmiştim.Beni her zamanki metanetiyle dinleyeceğinden hiç şüphem yoktu.
Ama içimden anlatmak gelmiyordu.Onu izlemek gelmiyordu. Bugün hiç iyi değildim.Belki de artık hiç olmayacaktım.

İçime dolan karanlığı ona kusmak istiyordum.
Bütün hıncımı ondan çıkartma isteği duyuyordum.
O güzel saçlarını koparmak,rüzgarlara savurmak geliyordu içimden.Varlığını paramparça etmek geliyordu.Sanki bir şeyler dağılırsa ben toparlanacaktım.

Koparabilir miydim?Dağıtabilir miydim varlığını rüzgarlarda? Ona verilen emekleri çalmak olmaz mıydı bu? Bize yapılanın aynısını yapmak olmaz mıydı?

İçimde fırtınalar koparken, vücudumda dehşetli bir sükunet vardı.

Önce bir müddet sessizce kıyısında oturdum.O da öylece sessiz bekliyordu beni. Bugünkü tavrım ona da tekin gelmemişti.Bir müddet kımıltısız durdu öylece.
Beni dinledi.

Epeyce bir vakit kımıltısızca birbirimizi izledik.
Güneşin batımına az bir zaman kalmıştı.
İçimin karanlığı her yerleri sarmıştı.
Usulca ayağa kalktım.Ellerimi yavaş yavaş başaklara uzattım.
Hayır hayır, yapamayacaktım.
Hırpalamak, dağıtmak ,yok etmek, verilmiş emekleri zayi etmek benim mayamda yoktu. Ben bu gibi şeylerden çok uzaktım.


Ama bağıracaktım.
Hiç değilse bunu yapacaktım.Hayatımda hiç yapmadığım kadar bağıracaktım.Gücüm yettiğince içimdekileri haykıracaktım.

Haykırdım.
Bütün varlığımla , başakların vücudunu titretene kadar haykırdım.
Takatim bitene kadar, nefesim tükenene kadar haykırdım.
Bütün o karanlık üzerimizden çekilinceye kadar haykırdım.

Cemile ülkü

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tecritte biri Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tecritte biri yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TECRİTTE BİRİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Battal BAŞARAN
Battal BAŞARAN, @battal-basaran
5.10.2023 22:40:42
okundu...
Onur BİLGE
Onur BİLGE, @onurbilge
23.8.2023 17:12:46
O/NUR/dan

O lgun başaklarla arkadaş oldum
N e tarla çiğnedim ne ekin yoldum
U zayıp kendime çıkan bir yoldum
R uhumdan ruhuma dönen bumerang

Onur BİLGE
İbrahim Kurt
İbrahim Kurt, @ibrahimkurt
23.8.2023 11:15:27
İnsan uzun süre susuyor ise dışardan etkilenmiyor demektir bu güzel çalışma için sizi kutluyorum saygılar
Devrimkaya~
Devrimkaya~, @devrimkaya2
22.8.2023 20:52:45
10 puan verdi
Herşiyin bir zıddı olduğuna inanırım,mutsuzluk varsa mutlulukta vardır, ağlamak varsa gülmekte vardır,
acı gibi, güzelliklerde her daim hayatımızda olacaktır,yükseliş ve alçalışlar hayatın ta kendisi..tadıyoruz yaşıyoruz bir şekilde,
ve yazınız yoğun bir duygula kaleme alınmış çok içten, ve genel olarak satırlarınızda kendimizden izler buluyorum
yüreğiniz incinmesin, çokça severek okuduğum güzel kalemlerdensiniz,umarım daha sık yazarsınız sevgim ve saygımla
Ahmet Moran
Ahmet Moran, @ahmetmoran
22.8.2023 15:13:39
Olgunlaşan başakları kopardılar sebepsiz, kendilerini tanrı yerine koyarak...
Müthiş bir anlatımdı bir çırpıda okudum ama içim acıdı...
Sevgiler selamlar Cemile öğretmenim
neneh.
neneh., @neneh-
22.8.2023 14:10:33
10 puan verdi
Akıcı muhteşem bir eser..Yazar kendisiyle hesaplaşıp bir çıkış aramakta.Tek çıkışı kimseye zarar vermeden içindekileri boşaltmak.Ruhunun teselli bulduğu mekanda atılan bir na'ra ve sükûnet.Kaleminiz daim olsun.Sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL