İnsanlar sizden, onları tenkit etmenizi isterler, fakat asıl istedikleri onları övmenizdir. w. somerset maugham
Zeynep Karabulut
Zeynep Karabulut

Değişim ve Dönüşüm

Yorum

Değişim ve Dönüşüm

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

382

Okunma

Değişim ve Dönüşüm

Dünya kurulalı beri değişmeyen tek kuralı vardır, Değişim. Tıpkı mevsimlerin, gece ile gündüzün değişmesi gibi. Tıpkı bitki örtüsü yada hayvan türlerinin dahi değişmesi gibi bir yığın örnekler verilebilir.
Enteresandır ki, bu durumu kabul edemeyen tek varlığız. Değişen bir dünyada değişmeyen hayatlar yaşamaktaki ısrarımız, bizleri hem ruhsal hem biyolojik olarak etkilesede biz ayak diretmekte devam ediyoruz.
Oysa yeni oluşumların,dönüşümlerin gerekliliği tıpkı hava, su kadar kaçınılmazdır. Değişmeyen şeyin hayatta kalması mümkün değildir ne yazık ki. Dünya hayat bulmaya başladığından beri yok olan türlerin yerini, yine etkileşimde olduğu bölge ve zamana göre yenilerini almış, daha da zenginleşerek çağımıza kadar süre gelmiştir.
Biz her ne kadar yaşlı da desek aslında dünyamız doğal oluşumundan dolayı oldukça genç bir gezegendir. Sadece biz insani zaman kavramıyla baktığımız ve gelişimini takip etmediğimiz için bu durumun pekte farkında değiliz. Bakıldığında afet olarak nitelendirilen deprem,sel yada aktif volkanik bölgeler, dünyanın hala değişim ve dönüşüm evresinde delikanlı bir gezegen olmasındandır. Biz buna ayak uyduramadığımız için toplu katliam benzeri durumlarla baş başa kalırız. Yani anlayacağınız afet dediğimiz şey yer kürenin oluşumudur. Bunu takip etmeyen insan hatalıdir.
Artık değişim ve dönüşüme ayak diremek yerine, onu takip etmek ve sınırlarımızı daha düzgün çizmemizin zamanıdir. Tabi insani zaman kavramıyla.


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Değişim ve dönüşüm Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Değişim ve dönüşüm yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Değişim ve Dönüşüm yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL