Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Ahmet TULGANER
Ahmet TULGANER

YARATILIŞ DÜŞÜNCELERİ 4 Darwin'in görüşünün ana Teması 3

Yorum

YARATILIŞ DÜŞÜNCELERİ 4 Darwin'in görüşünün ana Teması 3

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

213

Okunma

YARATILIŞ DÜŞÜNCELERİ 4 Darwin'in görüşünün ana Teması 3



Sağlığımız biraz bozulunca, bir organımız iş görmez hale gelince kıymetini anlamıyormuyuz? Organlarımız ve hayatımız bize hep baki kalacak gibi geliyor. Sanki sağlık içerisinde, hiç ölmeyip, hep yaşacağız.


Ayrıca bazı insanlar organlara ve vücuda sahip olma noktasında bazen şu iddiada bulunabiliyor:"Çocuğu dünyaya anne ve babası getiriyor. "


Acaba çocuğun oluşmasında anne ve babaya düşün pay ne kadardır? Hangi anne ve baba istediği göz, saç, cinsiyet, ahlak ve benzeri tercihleri yaparak istediği çocuğa sahip olabiliyorlar? Kesinlikle söyleyebiliriz ki, anne ve babanın çocuğun oluşum safhalarında hiçbir etkileri ve müdahaleleri yoktur. Bu çerçevede hala insan ben istediğim her şeyi yapabilirim iddiasında bulunabilir mi?


İnsan hiç düşünmüyor mu acaba yediği yemek konusunda yaptığı tercih ve iktidar ne kadardır? Sadece lokmayı ağzına atıp çiğnemek ve yutmak. Gerçek manada bunu da kendisi başarmış değildir. Biz öyle var sayalım. Ya gerisi? İnsanlar, çiğnedikleri gıdanın yemek borusundan giderken, mideye ulaşırken, mide öz suyunu verip kazanında onları yoğururken, gerekli işlemden geçirip lüzumlular vücudun gerekli organlarına ulaştırılırken, lüzumsuzlar dışarıya atılırken hangi tercihte bulunuyorlar? Neyi nereye yönlendiriyorlar.


Düşünülecek olursa yenilen tuz yanlışlıkla göze gitse ne olurdu? Cevabı çok basit; o kişi kör olur. Fakat aklı şuuru olmayan, hiç bir üniversitede tahsil görmemiş organlarımız gayet intizamlı ve sanatlı bir şekilde ve belli bir program dâhilinde hiç şaşırmayarak kendilerine verilen görevleri harfiyen, kolaylıkla yapıyorlar ve bu tür olumsuz bir hadise oluşmuyor.


Ahmet TULGANER



Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yaratılış düşünceleri 4 darwin'in görüşünün ana teması 3 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yaratılış düşünceleri 4 darwin'in görüşünün ana teması 3 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YARATILIŞ DÜŞÜNCELERİ 4 Darwin'in görüşünün ana Teması 3 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL