Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Bayram Kaya 3
Bayram Kaya 3
VİP ÜYE

Kolektif Alan 13

Yorum

Kolektif Alan 13

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

240

Okunma

Kolektif Alan 13

Tuzak da buradaydı. El geçmişte olup biten ve olmakta olanı hıfzeden kolektif hafızayı kendine göre söylemlerin; insanlar üzerinde ağırlık etkisi yaratacak anlatımlarıyla ifade ediyordu.

El kolektif sahibi yete, yani zaten sizin ittifakınız olan ve sizin ittifak gücünüz olan kolektif bir Yer ve Gök’ün girişme ilişkisini; “Yeri göğü size verdim” diyordu. Yer’i Gök’ü bugünkü anlamıyla anlamayınız. Biliş olan, hayranlık uyandıran konu; doğanın akseden yer gök uzamı değildi

Şaşkınlık veren hayranlık uyandıran kişilere inanılmaz gelen söylem olan Yer ve Gök’ten kasıt şuydu. Meslek sahibi üretim alanlarına bölünmüş üreten grup alanlarıyla yine üreten ittifakın beşerî kolektif gücünden birleşen girişim ve başarı ilişkileri konu ediliyordu. Hayret verici olan kolektif sahibi etli muktedirliklerinden konu edilmektedir.

Yer tanımı Akatlı gruba göre aşağı toraklarda oturanlardı. Genellikle tarımcı ve balık üreticisi gruplardı. Yerden göğe, yukarı topraklara çıkanlardı.

Gök te Sümerlere göre yukarı topraklardı. Yukarı toprakta oturanlardı. Yani Göklülerdi. Gökte oturanlardı. Gökten yere inenlerdi. Gök yerliler genellikle çoban toplumlardı.

El kolektif sahibi yete, yani zaten sizin ittifakınız olan ve sizin ittifak gücünüz olan kolektif bir Yer ve Gök’ün girişme ilişkisine; “Yeri göğü size verdim” diyordu. Yer’i Gök’ü bugünkü anlamıyla anlamayınız. Biliş olan, hayranlık uyandıran konu; doğanın akseden yer gök uzamı değildi

Ön ittifaklar öncesinde “aşağı Yer ile yukarı Gök arasında” hemcinslerin pek uğramadığı; grupların birbirine tehdit olup pek yüz yüze gelmek istemedikleri güvenlikli bir yalıtıma alanı vardı.

Yalıtıma alan grupların kullanım alanı içinde olmayan bir çeşit güvenlikli yerlerdi. Buraya saklanan kişi grupların tehdidinden kurtuluyordu. Güvenlikli yerler ön ittifaklar sırasında grupların kutsal buluşma yeri olan tapınak ilişkilerine dönüşmüştü.

Yerle gök de birer ilah mesleği olmakla üreten grup alanları vardı. İkinci olarak Yerle Gök arasında böylesi bir güvenlikli bölge ve ittifakı buluşmalarını başlatmanın tapınak alanlı bileşim iradesi vardı

“Yeri, göğü ve arasındakini size verdim” söylemi içinde “zati bir sahip olunanı”, insanlara vermenin etki sel bir büyü anlamı vardır. “Yeri, Gök’ü ve ikisi arasında olanları size verdim” demekle “her bir grup içinde ayrı ayrı görülen işleri, üreten bilgiyi, üreten gücü, yeteneği ve ittifakı vs. size verdim” diyordu.

Hemcinslerin doğa karşısında milyonlarca yıllık yalnız ve çaresiz olduğu olup biten gerçekler karşısında “size verdim” söylemi apaçık bir illüzyondu. Yani benim sayemde ittifak ediyor; benim sayemde ekip dikiyor. Benim dilememle kararlar alıp hüküm veriyorsunuz diyordu.

Bu tür özel mülkiyeti hedefleyen modüle edilmiş iradi sözün açılımı (yorumu) yapıldığı zaman burada üç tane tuzak anlam çıkıyordu. Tuzağın ilki şuydu. Üreten meslek grupları ve kolektif paydaşlı sahibi yet Yer ve Gök denen söylem anlamdan içkindiler.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kolektif alan 13 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kolektif alan 13 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kolektif Alan 13 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL