İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
NİHAT. AYDOGAN

İKİ YAVRU FİL

Yorum

İKİ YAVRU FİL

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

520

Okunma

İKİ YAVRU FİL

Günün yorgunluğunu sakin bir şeyler seyrederek, azaltmak istedim.

TV de bir belgesel açtım, koltuğa uzandım. Çok geçmeden uyuyakalmışım, çok zaman sonra TV’yi kapattım, gittim yerime yattım.

Sabah kalktım, TV önündeki sehpanın üzerindeki peçetelerde bir ıslaklık vardı; düşündüm sebebini bulamadım.

Sonra, Selpak yavru filine sordum, onun gözleri doldu. Ben uyurken TV de izlediği belgesel, onu çok üzmüş ve ağlamış, o nedenle peçeteler ıslakmış.

Sesimi yükselterek "Sen ıslakları kurulamam gerekirken, sen ıslatmışsın ortalığı" dedim.

Sonra üzüldüm, daha neye üzüldüğünü sormadan ona işini hatırlatmak iyi gelmedi.

Hemen toparladım " Özür dilerim. söyle bakalım ne izledin, neye üzüldün?

Selpak yavru filinin izledikleri:

Savanda kuraklık uzun sürdü; su ve yiyecek bulmak için başka bölgelere gitme kararı alındı. Yola çıktılar

Tren katarı gibi göç eden bu büyük hayvanlar, ormanının büyük saldırganlarını hesaba katmadılar; yavru fil de bir an annesinin yanından ayrılınca, feci şekilde yaralandı. Bütün filler, yavru filin yanına koştular, aslanları kovaladılar, etrafını sardılar; çok sürmedi yavru fil hayatını kaybetti.

Bütün sürü yasa boğuldu, bir gün beklediler; sürünün lideri "Yolumuza devam etmeliyiz, yapacak bir şey yok. Hiçbir şey artık O’nu geri getiremez" dedi. Sürü, yavaş yavaş hareket etti.

Anne file bu sözler o kadar soğuk ve anlamsız geldi ki, hiç yerinden kımıldamadı; yavrusunu ayaklarının arasına aldı ve günlerce bekledi, hiç bir aslanı oraya yaklaştırmadı.

Günler sonra durumu kabullendi, oradan ayrıldı, arkasına baka baka yürüdü. O yalnız yürürken düşündü, "Sürüme yetişmeli miyim?" sonra, "Böyle iyi" dedi kendi kendine. Şu an ben onlardan çok farklıyım, tamam onlar da çok üzüldüler biliyorum; ama onlar acılarını geride bıraktılar; oysa acım benimle. Farklılık doğası gereği, her zaman acıtır. Yalnız yürümeye devam etti, ormanın derinliklerinde gözden kayboldu.

Selpak Yavru Fili, anlatmayı bitirdi.

"Anladım, bir selpak da bana ver" dedim

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İki yavru fil Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İki yavru fil yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İKİ YAVRU FİL yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL