Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
İDRİS ÇETİN
İDRİS ÇETİN

İKİ DÜKKÂN SAHİBİ

Yorum

İKİ DÜKKÂN SAHİBİ

1

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

398

Okunma

İKİ DÜKKÂN SAHİBİ

İKİ DÜKKÂN SAHİBİ

İki dükkân komşu varmış, bunlar yan yana dururlarmış… Dükkân sahibinin biri turşucuymuş, turşu satarmış; diğeri ise balcıymış, bal satarmış. Turşucunun işi çok iyiymiş, müşterisi çokmuş. Hatta bazen kuyruk bile olurmuş dükkânın önünde. Bal satan adam ise buna hayret edermiş. Çünkü o çoğu zaman dükkânında sinek avlarmış. Ve kendi kendine homurdanır dururmuş zaman zaman:
- “Şu insanların işlerine akıl ermez yani… Biz burada tatlı bal satıyoruz çeşit çeşit… Kimse gelmiyor. Acı turşu satan adam ise müşteriye yetişemiyor.” Diye.
Ve bir gün bu derdini bilge adama açıvermiş. Adam gerçekten bilge imiş.
Bilge adam demiş ki:
- “Evladım, sen bal satıyorsun, ama suratın sirke satıyor. Komşun turşu satıyor ama yüzü bal satıyor. Turşucunun güler yüzü, tatlı dili, acının, ekşinin müşterisini artırıyor. Senin abus ve asık suratın, çehren ise insanları nefis bir tattan uzaklaştırıyor.”
Güler yüz; iyi niyetin elçisi ve habercisidir. Siz bunu başarabilirseniz. Karşınızdaki asık suratları da gevşetebilirsiniz. Zira tebessüm bulaşıcıdır.
Gülümsemek yüzümüzün baharıdır. Somurtmak da kışı…
Neden dört mevsimimiz bahar olmasın yüzümüzde?

27.11.2022
Yozgat

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İki dükkân sahibi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İki dükkân sahibi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İKİ DÜKKÂN SAHİBİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fenerbahçeli Yusuf
Fenerbahçeli Yusuf , @fenerbahceliyusuf
8.4.2023 15:00:17
Bu güzel eserinizi kutlarım. yüreğinize sağlık
selam ve sevgiler şairim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL