İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
el
elbistan

Bir Dalkavukluğun Karşılığında Bir Ödül

Yorum

Bir Dalkavukluğun Karşılığında Bir Ödül

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

472

Okunma

Bir Dalkavukluğun Karşılığında Bir Ödül

Konu kırk yıl öncesinin, seksenli yılların. Yirmili yaşlardayım, takriben hakim kırklı avukat ise ellili. Her üçümüz bir araçla kesif sonrası dönüyoruz. Yol arazi yolu ve araç bir yerde saplanıp kalıyor. Keşif heyeti ise bizden bağımsız başka bir araçta. Saplanan araç yerinden çıkarılacak ama nasıl. Yaşım gereği iş bana düşüyor bunun farkındayım.
...

Hakim tatlı bir adam ve hiç defosu yok. Bir süredir tanıyorum, sıklıkla keşfe gidiyorum çünkü. Aracı iteceğiz ama nasıl. Ben inip hizalanıyorum. Hakim bey de ısrarla ineyim diyor ancak avukat inmeyin efendim rahatsız olmayın biz iteriz diyor. Hakim inmek için her yolu deniyor ama avukat her seferinde o yolu tıkıyor.
...

Elbette hakim arabayı itecek değil ama inerek en azından ağırlık yapmayacak. Avukatla biz arkadan saplanan arabayı ittirmeye çalışıyoruz ama zorlanıyoruz. Araba her patinajda çamuru üstümüze başımıza, yüzümüze gözümüze sıçratıyor. Saplanan arabayı yerinden çıkarıyoruz fakat biz de çamurdan adam oluyoruz. Tekrar biniyoruz ve o vaziyet dönüyoruz.
...

Şirinliğin bu kadarı fazla diye düşünüyorum. Dalkavukluğun da bir sınırı olmalı. Bir meslek mensubu insanın davranışı bu olmamalı. Avukat gözümde sıfırlanıyor bu hareketiyle ancak ödülünü de hakimden alıyor.
...

Hakimin siville olan ilişkisi çok önemlidir. Yapılan en ufacık ikramın karşılığı vardır ve buna bizzat şahit oluyorum. Dava konusunda kimi insanları bu yapışkan avukata yönlendirdiğini görüyorum. Her meslek erbabı etki altında kalır mutlak. Kimisi az kimisi çok. O nedenlere İlişkilere dikkat. Bir kahve fincanin kırk yıl hatırı olur devri çoktaan geçti. İş hatırla gönülle olmuyor. Adam ufacık bir ikramın arkasından ödün bekliyor. Sizi satın aldığını düşünüyor. O nedenle gözünüz gönlünüz tok olmalı, tenezzülden uzak olunmalı ki işinizi düzgün yüretebilesiniz, geride soru işareti bırakmayasınız.




Kemal GÜL
18.09.2022

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir dalkavukluğun karşılığında bir ödül Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir dalkavukluğun karşılığında bir ödül yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Dalkavukluğun Karşılığında Bir Ödül yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
18.9.2022 14:09:21
10 puan verdi
Acımasız dünya dalkavuklara ve soytarılara ayrıcalık sunuyor.Ezelinden ebedine değişmeyen tek şey..Kaleminiz daim olsun.Sağlıcakla..Saygıyla..

neneh. tarafından 18.9.2022 14:13:08 zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL