Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy

DÜŞERİM PEŞİNE FİLDİŞİ YALNIZLIĞIMIN...

Yorum

DÜŞERİM PEŞİNE FİLDİŞİ YALNIZLIĞIMIN...

3

Yorum

7

Beğeni

0,0

Puan

465

Okunma

DÜŞERİM PEŞİNE FİLDİŞİ YALNIZLIĞIMIN...

DÜŞERİM PEŞİNE FİLDİŞİ YALNIZLIĞIMIN...




Düşler kur düştüğün yerde yeniden.
Düşe kalka büyümediğin kadar başına buyruk mudur insan her dem?
Latife yaptığımsın: bununla sakit olsun diyen iç sesim ve kıblemde saklıdır benim mealim.
Tomurcuklar açar gecenin başat teninde.
Bazense tohuma kaçar sevdalar izdiham yüklü dünyanın kırık çeperinde saklıdır da duygular.
Telaşla ördüğüm cümleler.
Teyakkuzda geçen zaman ve ömür.
Dilemması sözcüklerin bazense dizlerimin bağının çözüldüğü.
Hüzündür yeknesak.
Hüzündür muhatabım.
Hüzünlüdür benim kalbim ve o kalbi tek seven Rabbim.
Teklediği doğrudur da kalemin, kıymet bilmez insanların varlığına serildiğim belki de kıyamet habercisidir her bozguna uğradığımda ölüp sonra da yeniden doğduğum.
Kum saatini kurdum.
Kum gibi akar da dururum.
Sular seller gibi yazsam da sevsem de an gelir sessizlik çöreklenir içime.
İfa ettiğim bir görevden dahi öte imha ettiğim mazimdir günümü yaşanır kalan bu yüzden sürttükçe ve sürtüştükçe evrenle bir bir dile gelir duygular.
Ötekileştirilmiş hangi duygumsa.
Kumpasa uğrayan ruhumun da uydusu.
Elbet sevecen iklimde saklıyım ben bazen ikilem yüklü bazense ikilettiğim sözcükler ve sevgi ambarı.
Kıtlıktan çıkarcasına sözcüklerim doyamam yazmaya.
Kırıtan imgeleri ise taşa tutarım.
Edepli usturuplu olmalı yazdıklarım.
Hem ebedi hem edebi hem de edepli.
Mevsim ç/ağlar gözlerimde ben yağarım.
Yakarım gemileri yine de terk etmem kaptan köşkümü.
Hurafeler soluklanır.
Acı yalar yüzümü rüzgâr gibi bazen içime ters estiğim.
Şaibeli değildir hem sözcüklerim bense şerrinden canlıların Rabbime sığınırım ve işte mecazi firarım başlar o an:
Kapıldığım rüzgâr ne ki?
Ya da bedelini hep mi öder insan en çok da severken.
Mızrabı yoktur kalemin bazen mırıldanır bazen öfkelenir ve kelimeler döküldükçe ucundan yağmalanmış duygular nasıl ki can bulur ve işte huzura kavuşurum.
Bir kavşaksa beni bekleyen.
Ket vuran kimse bense her halükarda kat çıkarım İlahi Adalete.
Müzmin değildir beklediğim ve mutabık olduğum kadar kaderle darmaduman ederim yorgun ruhumu, yalın seyridir yaşamanın ve yalansız ve riyasız.
Muadilim nasıl ki hüzün haz alırım canım yanarken ve daha çok severim daha çok inanırım, sessizlik kaleme şerh düşerken ben de düşerim gözünden kimi insanın ve layık olduğum sevgiyi sunarım Rabbime ve sancağı elimdedir İlahi Aşkın örüntüsü hazan olsa bile ben baharı yaşarım yağan rahmetin altında ve güneş ile söyleşirim ruhumdaki yangın büyüdükçe daha da büyür inancım ve işte İlahi Ateşin harında tutarım soluğumu ve susar beklerim: her tevekkül ettiğim aslında rahmetidir evrenin.
Sağdıcı olduğum kadar duyguların solumda saklıdır gamlı notalar ve düşerim peşine fildişi yalnızlığımın…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Düşerim peşine fildişi yalnızlığımın... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Düşerim peşine fildişi yalnızlığımın... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DÜŞERİM PEŞİNE FİLDİŞİ YALNIZLIĞIMIN... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hatice Olkuner
Hatice Olkuner, @haticeolkuner
30.7.2022 19:14:41
10 puan verdi
Ne güzel umut vaat ederek başlayan ve harika anlatımıyla devam eden bu güzel yazıyı yazan kalemi tebrik ediyorum.
Huzurla kalın sevgiler.
Etkili Yorum
ŞÜKRÜ ATAY
ŞÜKRÜ ATAY, @sukruatay
30.7.2022 11:11:52
10 puan verdi
Muadilim nasıl ki hüzün haz alırım canım yanarken ve daha çok severim daha çok inanırım, sessizlik kaleme şerh düşerken ben de düşerim gözünden kimi insanın ve layık olduğum sevgiyi sunarım Rabbime ve sancağı elimdedir İlahi Aşkın örüntüsü hazan olsa bile ben baharı yaşarım yağan rahmetin altında ve güneş ile söyleşirim ruhumdaki yangın büyüdükçe daha da büyür inancım ve işte İlahi Ateşin harında tutarım soluğumu ve susar beklerim: her tevekkül ettiğim aslında rahmetidir evrenin.
Sağdıcı olduğum kadar duyguların solumda saklıdır gamlı notalar ve düşerim peşine fildişi yalnızlığımın…





Yalnızlık denildiğinde hep bu şiir aklıma gelir ve Fatih Sultan Mehmed bile böyle demişse "Hiç kimse yok kimsesiz" diye sevinirim.

KİMSESİZ HİÇ KİMSE YOK
Avni (Fatih Sultan Mehmed)

Hiç kimse yok kimsesiz
Herkesin var bir kimsesi
Ben bugün kimsesiz kaldım
Ey kimsesizler kimsesi
*******
Kimse aradığım yollarda
Kimsesizlik kimsem oldu
Dinsin artık hicranın cana
Kimse aradığım yollar
Kimsesiz kimselerle doldu

Duygu dolu yüreğinizden bendini aşarcasına süzülüp gelen ihlâs içinde harika duygularla yazılmış muhteşem güzellikteki yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler efendim.
Gönlünüze ve kaleminize sağlık diliyorum.
Her şey gönlünüzce olsun ve yolunda gitsin inşallah.
En içten selam ve saygılarımla.
Esenlikler dileğiyle.
deniz_tayanç1
deniz_tayanç1, @deniz-tayanc1
30.7.2022 08:21:18
10 puan verdi
Okumak güzel...
Hallerin gizemi...
Gizemin hâlleri.
Sende bir başka sözcükler...
Bütünü evrenin algılanabilir mi, inandım...

Çok saygımla Şairim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL