Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Öztürk ALKOÇ
Öztürk ALKOÇ

PARAGÖZ HACI

Yorum

PARAGÖZ HACI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

713

Okunma

PARAGÖZ HACI

Uyanık bir delikanlının eline bir altun geçiyor.Delikanlı bu altunla o civarda bulunan paragöz hacıya bir ders vermek istiyor.Gidip hacının yanına ona şöyle söylüyor” Hacı amca bunu bi yerden buldum ama nedir, değeri varmı? bilmiyorum diyor.Hacı gencin elindeki altını görünce gözleri parlıyor ve şöyle diyor;” pek değerli bir şey gibi görünmüyor,ama sana bi harçlık vereyim onu bana ver” diyor.Genç hacının elindeki altını almak istediğini anlıyor ve hacıya şöyle diyor ;Hacı sen bunu istiyorsun bende onu sana vereceğim, ama bir şartım var "diyor.Hacı endişeli bir şekilde nedir şartın de bakalım diyor.delikanlı ."Hacı,bir defa eşek gibi anırırsan onu sana veririm" diyor.Hacı "yapma oğlum, beni el aleme rezil etme diyor, delikanlı direnince hacı bir sağa, bir sola bakıyor kimselerin olmadığını görünce eşek gibi anırmaya başlıyor “haiiiiiii,haaaiiiiii” sonra gence dönüyor" hadi istediğin oldu ver artık elindeki değersiz şeyi diyor.Genç delikanlı hacıya dönerek “Hacı hacı sen eşşekliğinle bunun değerini biliyorsun da ben adamlığımla bunun değerini bilmiyormuyum”diyor.Hacı kör pişman başını önüne eğerek oradan uzaklaşıyor.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Paragöz hacı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Paragöz hacı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
PARAGÖZ HACI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL